Τουρκικός Τύπος: Η ομιλία Ερντογάν για Βαρώσια και τη «λύση των δύο κρατών»

Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Όλα τα ΜΜΕ

–  Ποινική καταγγελία από τον Πρόεδρο Ερντογάν προς τον Wilders!
Ο ακροδεξιός πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας Geert Wilders είναι γνωστός για τις αντι-Ισλαμικές και αντι-τουρκικές δηλώσεις του. Ο Wilders μοιράστηκε πρόσφατα μια γελοιογραφία  που στόχευε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά από αυτή την γελοιογραφία ο Πρόεδρος Ερντογάν υπέβαλε ποινική καταγγελία για «προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

–  Ο Ερντογάν ζητά μποϊκοτάζ: Μην αγοράζετε γαλλικά προϊόντα!
Οι τελευταίες επιθέσεις στους μουσουλμάνους στη Γαλλία είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε για μποϊκοτάζ λέγοντας: «Καλώ το έθνος μου να μην προτιμάτε τις γαλλικές μάρκες και να μην αγοράζετε γαλλικά προϊόντα».

–  Κλήση του Προέδρου Ερντογάν προς τον Ersin Tatar: Ας κάνουμε πικνίκ στα Βαρώσια
Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Τουρκία μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΤΔΒΚ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου.
Σημειώνοντας ότι θα επισκεφθούν την ΤΔΒΚ στις 15 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Μπορούμε να κάνουμε πικνίκ στα Βαρώσια. Τα παρακολουθούμε από εδώ στις οθόνες, θέλουμε να τα ζήσουμε και προσωπικά. Οι πύλες έχουν ανοίξει, τώρα ας ανοίξουμε και τους δρόμους».

Στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Ερντογάν δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα με τον κ. Ersin Tatar, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος. Είχαμε μια ολοκληρωμένη και παραγωγική συνάντηση με τον κ.Tatar. Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική πλευρά τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο. Δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες της Τουρκικής πλευράς. Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά δεν δείχνει την κατανόηση που πρέπει για να αποδεχθεί ίση συνεργασία με το τουρκοκυπριακό λαό. Είχα τονίσει ότι η ομοσπονδία δεν θα μπορούσε πλέον να είναι ένα έγκυρο μοντέλο για μια λύση και ότι χρειάζονται νέες ιδέες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά άφησε αναπάντητα τα αιτήματα για συνεργασία όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες, καθώς δεν είδαν τον τουρκοκυπριακό λαό ως ίσους εταίρους. Υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη που έχουν ιδρύσει στην Κύπρο. Πιστεύω τώρα ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να τεθεί στο τραπέζι με μια ρεαλιστική προσέγγιση. Οι διεθνείς εταιρείες, των οποίων έχει ανοίξει η όρεξη λόγω των αποθεμάτων των υδρογονανθράκων και οι ξένες δυνάμεις που βρίσκονται πίσω τους δεν έχουν ζημιωθεί από τη συμμετοχή τους σε αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι έχει πλέον τελειώσει. Αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας και δεν θα έχει. Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη των οικονομικών, διπλωματικών και κοινωνικών πτυχών της ΤΔΒΚ. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο του Τουρκοκυπριακού λαού και να τους κάνουμε να βλέπουν το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά. Οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν πάντα δίπλα τους τη Τουρκία. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες μαζί και  θα προχωρήσουμε σε καλύτερες ημέρες».

Ακσάμ

–  Αυστηρή  προειδοποίηση προς το Ερεβάν που έσπασε την κατάπαυση του πυρός: «Θα δείτε τουρκικά F-16 στον ουρανό»
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ είπε: «Λέγεται ότι χρησιμοποιήσαμε τουρκικά F-16, ήρθαν για την άσκηση. Εάν υπάρξει ξένη παρέμβαση στο Αζερμπαϊτζάν, θα δείτε τα τουρκικά F-16 στον ουρανό».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...