Τουρκικός Τύπος: Η συνέντευξη του Ερντογάν στη Σύνοδο των G20

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ Ερντογάν στη Σύνοδο G20

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της G20, δημοσιεύει ο Τουρκικός Τύπος.

“Ο Ερντογάν ευχαρίστησε όσους έστειλαν τα συλλυπητήριά τους και τις ευχές τους για περαστικά μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ την Κυριακή και μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

Αυτή η ειδεχθής επίθεση αποκάλυψε για άλλη μια φορά το αιματηρό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Όσοι υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση με το πρόσχημα της καταπολέμησης της DAESH είναι επίσης συνένοχοι σε κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται. Ό,τι κι αν κάνουν, όποιος κι αν είναι αυτός πίσω από τον οποίο κρύβονται, οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την πικρή μοίρα που τους περιμένει. Περιμένουμε την ειλικρινή υποστήριξη όλων των φίλων και συμμάχων μας για τον δίκαιο αγώνα της Τουρκίας”.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν μετά την ομιλία του απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζοντας τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του σχετικά με την επίδραση των πρόσφατων εκλογών που έγιναν στο πρόγραμμα προμήθειας των F-16, ο Ερντογάν είπε: “Πρώτα απ’ όλα, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα των F-16”.

Σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση για την ΤΔΒΚ, να γίνει μέλος-παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, σημείωσε:Η απόφαση ισχύει.Δεν χρειάζεται να πάρουμε καμία άδεια από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε χώρα, για την απόφαση αυτή. Θα δώσουμε την αναγκαία απάντηση σε εκείνες τις χώρες που προσεγγίζουν την απόφαση αυτή αρνητικά”.

Σε ερωτήσεις σχετικά με “τις δηλώσεις της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο και τα νησιά του Αιγαίου” και αν αξιολογήθηκε η αύξηση του αριθμού των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Ερντογάν δήλωσε:

“Αυτού του είδους oι συμπεριφορές και οι προσεγγίσεις της Ελλάδας δεν θα αναιρέσουν ποτέ αυτά που πάντα λέω “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”.Αυτά για μένα είναι ευγενικά λόγια.Ως εκ τούτου, μπορούμε να πάμε και πάλι ξαφνικά μια νύχτα”.

Απαντώντας και στο θέμα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είπε:

“Στην Ελλάδα υπάρχουν 2-3 άτομα που δεν κάθονται ήσυχα. Κάνουν συνεχώς τέτοιες δηλώσεις.Δεν γνωρίζουν τα όριά τους.Σε αυτό το σημείο, λέμε: “Γείτονα, να γνωρίζεις τους νόμους της γειτονίας, μην τα βάζεις μαζί μας τόσο πολύ.Ποια είναι η Τουρκία και ποιος είσαι εσύ; Αυτό πρόσεξέ το.Εξόπλιζε αυτά τα νησιά όσο θέλεις, τίποτα από αυτά δεν θα σε ωφελήσει.Εδώ υπάρχει η Τουρκία. Επομένως, θα πρέπει να έχεις το γνώθι σαυτόν και να γνωρίζεις καλά τον τόπο σου και την πατρίδα σου”.

Αν διαβάσει το παρελθόν του και μελετήσει την ιστορία του, θα το δει εκεί πολύ καλά.Όσα αεροπλάνα και όπλα έρθουν, δεν θα ωφελήσουν. Αυτό δεν είναι θέμα φτυαριών, είναι θέμα καρδιάς”.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...