Τουρκικός Τύπος: Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει στο NATO την προβοκάτσια της Ελλάδας σε σχέση με το “κλείδωμα” των F-16

H Tουρκία σχεδιάζει να στείλει στο NATO την προβοκάτσια της Ελλάδας σε σχέση με το “κλείδωμα” των F-16, δημοσιεύεται στον χθεσινό τουρκικό Τύπο, ενώ ταυτόχρονα γίνεται αναφορά για “παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας“.

Αναφέρεται στον Τύπο:

Έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να στείλει στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και στα υπουργεία Άμυνας των χωρών μελών του τις καταγραφές ραντάρ για την παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών στις 23 Αυγούστου από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 πού βρίσκεται τοποθετημένο στο νησί της Κρήτης, την ώρα που εκείνα εκτελούσαν αποστολή πτήσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί αρμόδιοι επέλεξαν την οδό της άρνησης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς που χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ ως “εχθρική κίνηση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από την άρνηση των Ελλήνων αρμοδίων κινητοποιήθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ανασύρθηκαν τα βίντεο από την εν λόγω παρενόχληση που δεν ταιριάζει με το συμμαχικό πνεύμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προέβη επίσης σε δήλωση σχετικά με την εν λόγω παρενόχληση λέγοντας:

“Αυτή η ενέργεια του γείτονά μας, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει την ένταση, πρέπει να ιδωθεί, να κατανοηθεί και να εξηγηθεί. Τέτοια απροκάλυπτη στάση κακομαθημένου παιδιού,τέτοια απερισκεψία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.”

Από την άλλη πλευρά Η Ελλάδα συνεχίζει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας. Από την αρχή του έτους μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας παραβίασαν 256 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο και προέβησαν σε 158 παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών. Σκάφη του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν 33 φορές τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Δείτε ακόμα...