Τουρκικός Τύπος: «Η τρομοκρατική οργάνωση ψυχορραγεί με την επιχείρηση Δαγκάνα-Κλειδαριά»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις στον τύπο μετά την προσευχή της Παρασκευής. Μεταξύ άλλων είπε:

“Όπως γνωρίζετε, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών τρομοκρατών στην επιχείρηση έχει φτάσει τους σαραντα πέντε. Δυστυχώς, έχουμε ακόμη έναν μάρτυρα. Έτσι οι  μάρτυρές μας έγιναν τρείς. Όμως συνεχίζεται η είσοδος σε όλες τις σπηλιές και τα λημέρια τους. Λόγω του καλού καιρού, όλες οι ομάδες και οι καταδρομείς μας κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Επιπλέον με τη συνδρομή των πυραύλων μας και με όλα τα τεχνολογικά μέσα συνεχίζονται και οι επιθέσεις μας. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος, μέχρι να τελειώσει αυτή η εκκαθαριστική επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας χωρίς να σταματήσουμε. Πρώτα ο Θεός, η προσπάθεια μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτή την επιχείρηση, ελπίζοντας στις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες και  χωρίς να κάνουμε καμία παραχώρηση. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα, αλλά με τη βοήθεια του Θεού το αποτέλεσμα θα είναι ευεργετικό για το έθνος, τη χώρα και το κράτος μας.”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι “Έχετε επανειλημμένα μεταφέρει τόσο στον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι όσο και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι είστε έτοιμοι να κάνετε ό,τι μπορείτε για την καθιέρωση κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Υπάρχει πιθανότητα οι ηγέτες να έρθουν στην Κωνσταντινούπολη;” ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε την εξής απάντηση: 

“Το αποτέλεσμα είναι θετικό, αλλά φυσικά όχι ακριβώς όπως θα θέλαμε. Όμως θα βελτιωθεί. Δεν είμαστε απελπισμένοι. Σκοπεύουμε να συνομιλήσουμε ξανά με τον κ. Πούτιν και τον κ. Ζελένσκι σήμερα ή αύριο. Μετά από αυτή τη συνομιλία σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία στην Κωνσταντινούπολη μας σε επίπεδο ηγετών.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...