Τουρκικός Τύπος: «Ικανοποίηση» από την επικοινωνία Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Μήνυμα για την Γκάρα από τον Πρόεδρο Ερντογάν: Ανεξάρτητα σε ποια σπηλιά θα μπουν για να κρυφτούν, θα τους βρούμε και θα τους σκοτώσουμε.
Ο Ερντογάν σε ομιλία του σε νομαρχιακό συνέδριο του κόμματός του μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Αντιμετωπίζουμε μια τρομοκρατική οργάνωση, της οποίας το παρελθόν είναι γεμάτο από σφαγές πολιτών και στο τέλος έφτασε στο σημείο της αδίστακτης εκτέλεσης άοπλων ανθρώπων. Ανεξάρτητα σε ποια σπηλιά θα μπουν για να κρυφτούν θα τους βρούμε και θα τους σκοτώσουμε. Δύση που είσαι; Η Γκάρα ήταν μια σημαντική, προβληματική περιοχή και με την βοήθεια του Θεού η Γκάρα έπεσε. Για να αποφύγουμε ξανά παρόμοιες επιθέσεις θα παραμείνουμε για όσο χρόνο απαιτείται στις περιοχές όπου έχουμε επιβάλει την ασφάλεια».

Πρώτη επαφή με τις ΗΠΑ σε υπουργικό επίπεδο: Ο Τσαβούσογλου συνομίλησε με τον Μπλίνκεν

Μετά την σκληρή αντίδραση της Τουρκίας ενάντια στην αμφιλεγόμενη δήλωση του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ για την εκτέλεση 13 άοπλων Τούρκων πολιτών από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ, οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία. Ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομίλησε με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Κατά τη διάρκεια της επαφής, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις σε όλες τις πτυχές τους και ορισμένα περιφερειακά ζητήματα. Επίσης αναφέρθηκαν στην FETO, PKK / PYD, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στους S-400, στην ​​Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειος. Στη δήλωση που έγινε σχετικά με τη συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου από τις αμερικανικές εξωτερικές αρχές, αναφέρεται ότι διαβιβάστηκαν τα συλλυπητήρια για τους 13 Τούρκους πολίτες που εκτελέστηκαν και ότι υπεύθυνο για αυτό ήταν το PKK. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει μια αμφιλεγόμενη δήλωση σχετικά με την θανάτωση των 13 Τούρκων πολιτών στην περιοχή Γκάρα αναφέροντας: «Εάν οι ειδήσεις ότι οι Τούρκοι πολίτες πέθαναν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK είναι αληθινές, καταδικάζουμε έντονα αυτήν την πράξη».
Η δήλωσή αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις.

Γενί Σαφάκ

Σαφές μήνυμα από τον πρόεδρο της «ΤΔΒΚ» Τατάρ: Η παραμονή της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη αποτελεί την κόκκινη γραμμή μας

Ο πρόεδρος της «ΤΔΒΚ» Ερσίν Τατάρ σε γραπτή του δήλωση ανέφερε:
«Το καθεστώς της παραμονής της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη , η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, η κυριαρχία μας και η πολιτική μας ισότητα αποτελούν τις κόκκινες γραμμές μας και είναι για μας αδιαμφισβήτητες. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτές τις θέσεις”.


Ακσάμ

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει στην Γαλάζια Πατρίδα

Με τα İHA (σ.σ.μη επανδρωμένα εναέρια μέσα) τελειώσαμε.Τώρα έχουν σειρά οι θάλασσες : Τα SİHA ( σ.σ.Εξοπλισμένα μη επανδρωμένα μέσα) στην Γαλάζια Πατρίδα. Η Τουρκία που έχει αποδείξει την επιτυχία της στα (İHA) καθέλκυσε στην θάλασσα τα SİHA τύπου ULAQ. Παρόλο που η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τακτική εναντίον της Τουρκίας αυξάνοντας τις αμυντικές της δαπάνες οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμα παραμένει αδύναμη υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες των ULAQ: «Τα μέσα που έχει η Ελλάδα στην διάθεση της θα είναι ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα που είναι πολύ γρήγορο και δύσκολο να το εντοπίσουν».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...