Τουρκικός Τύπος: Κατάπαυση πυρός ζητάει ο Ερντογάν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Ο Πρόεδρος Ερντογάν καλεί τον Πούτιν σε “επείγουσα κατάπαυση του πυρός”

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία που διήρκεσε μία ώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνάντηση συζητήθηκε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και αξιολογήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ερντογάν ζήτησε “επείγουσα κατάπαυση του πυρός” από τον Πούτιν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ζητήθηκε “η Ουκρανία να σταματήσει να πολεμά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ρωσίας” προκειμένου να τερματιστεί η στρατιωτική επιχείρηση.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ: Είμαστε υπέρ της κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό

Ο υπουργός συμμετείχε στην απονομή διπλωμάτων σε στρατιωτική σχολή όπου και μίλησε. 

Ο Χουλουσί Ακάρ τονίζοντας ότι η περιοχή διέρχεται μια πολύ ευαίσθητη περίοδο και ότι υπάρχουν σοβαρές αβεβαιότητες, κίνδυνοι και απειλές, είπε: “Από κάθε άποψη πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ενάντια σε αυτά τα γεγονότα. Έχουμε την υποχρέωση να είμαστε έτοιμοι για να επιτελέσουμε το καθήκον μας ανά πάσα στιγμή για την ασφάλεια των συνόρων, της πατρίδας, των αιθέρων και των θαλασσών μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας. Ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την επιβίωσή μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την συνειδητοποίηση ότι  ‘Αν πεθάνουμε θα γίνουμε μάρτυρες και εάν ζήσουμε θα γίνουμε βετεράνοι’.”

Ο υπουργός εθνικής άμυνας αξιολόγησε τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ως εξής: “Εμείς θέλουμε ειρήνη. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα και μεθόδους στο πλαίσιο του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας κάνοντας και εμείς τις προσπάθειές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμε με θλίψη και ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει εδώ, οι θάνατοι που σημειώθηκαν είναι πραγματικά απαράδεκτα. Έχουμε σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία. Διατηρώντας αυτές τις σχέσεις, εμείς, ως Δημοκρατία της Τουρκίας, συνεχίζουμε τις επαφές μας, μέρα και νύχτα, σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τον Πρόεδρό μας, προκειμένου να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, σταθερότητα, ειρήνη και ηρεμία το συντομότερο δυνατό και να επιλυθούν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μέσω διαπραγματεύσεων.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...