Τουρκικός Τύπος: Κατηγορίες κατά ΗΠΑ ότι είναι πίσω από ΡΚΚ

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Ερντογάν : Οι ΗΠΑ είναι μαζί και πίσω από το PKK και το PYD

Ο Πρόεδρος Ερντογάν παρακολούθησε το 7ο Τακτικό Νομαρχιακό Συνέδριο του AKP στην Ρίζε. Στην ομιλία του επέκρινε έντονα τις ΗΠΑ για την στήριξη των τρομοκρατών σχετικά με τους 13 Τούρκους πολίτες που εκτελέστηκαν στην περιοχή Γκάρα λέγοντας:
«Οι ΗΠΑ είναι μαζί και πίσω από το PKK και το PYD.Εφόσον είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να συμπεριφέρεστε σε εμάς με ειλικρίνεια. Εάν θέλετε να στηρίξετε κάποιους αυτοί θα πρέπει να είμαστε εμείς και όχι οι τρομοκράτες. Πλέον καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει παρατηρήσεις στην Τουρκία για τις επιχειρήσεις της στο Ιράκ και στην Συρία. Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση σκότωσε 30.000 πολίτες από το 1984 και πέρα. Λέμε λοιπόν στον κόσμο,ελάτε να γνωρίσετε καλά το πραγματικό πρόσωπο αυτών των αχρείων. Κύριε Μπάιντεν, πρέπει και εσύ να τους γνωρίσεις καλά. Αλλά γνωρίζοντας αυτούς μην ξεχνάς και την FETÖ».

Τσαβούσογλου: Οι χώρες που ισχυρίζονται ότι καταπολεμούν την τρομοκρατία σιωπούν για τη σφαγή που έπραξε το ΡΚΚ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνοντας ότι «το αίμα των 13 Τούρκων πολιτών που εκτελέστηκαν από το ΡΚΚ δεν θα παραμείνει στο έδαφος» (σ.σ. φράση ανάλογη της «θα πάρουμε το αίμα μας πίσω») είπε:
«Ως Τουρκία, είμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Το ΡΚΚ,το ΥΡG το DEAS και άλλες. Θα συνεχίσουμε ως Τουρκία να αγωνιζόμαστε εναντίον τους και μέσα στα σύνορά μας καθώς και πέρα ​​από αυτά. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου εκκαθαριστεί το YPG / PKK. Όπως πάντα, η τρομοκρατική οργάνωση του PKK έδειξε ότι μπορεί να χτυπάει πίσω από την πλάτη και δολοφόνησε 13 αθώους ανθρώπους μας που είχε απαγάγει στο παρελθόν. Φυσικά, το αίμα των μαρτύρων μας δεν έμεινε στο έδαφος και δεν θα μείνει. Θα καθαρίσουμε και αυτούς τους τρομοκράτες. Αυτές τις μέρες, βλέπουμε ότι οι χώρες που ισχυρίζονται ότι καταπολεμούν την τρομοκρατία σιωπούν ενάντια σε αυτήν την σφαγή που διέπραξε το ΡΚΚ ».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...