Τουρκικός Τύπος: Κορονοϊός, ηλεκτρικό τρένο, πρόβλεψη μεγάλου σεισμού και Αγία Σοφία

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη
Φώτο Αρχείου / Τουρκία, Κωνσταντινούπολη / Πηγή: Eurokinissi


Κορονοϊός:

Κρούσματα:  197.239 Θάνατοι: 5.097

Τα περισσότερα  μέσα: Ο υπουργός Varank ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό τρένο που κατασκευάστηκε στην Τουρκία τοποθετήθηκε στις ράγες.Το τρένο ξεκινά σήμερα τις εργοστασιακές δοκιμές. «Το τρένο μας  στα τέλη Μαΐου τοποθετήθηκε στις ράγες και ξεκινούν από σήμερα οι εργοστασιακές δοκιμές. Μετά από αυτές, οι οδικές δοκιμές θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου», δήλωσε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Πρακτορείο Αναντολού: Σκάφος που μετέφερε αιτούντες άσυλο βυθίστηκε στα ανοιχτά του Αϊβαλί. Διασώθηκαν 35 πρόσφυγες από το βυθισμένο σκάφος.Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για 4 άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα.

Τζουμχουριγιέτ: Έρχεται σεισμός τουλάχιστον 7.3 ρίχτερ! Το μέλος της Επιστημονικής Ακαδημίας καθηγητής Νατζί Γκιορούρ πέρα από την πρόβλεψη του για τον σεισμό, σε συνέντευξη του αναφέρθηκε εκτενέστατα και στα αντισεισμικά μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν.

Σαμπάχ: Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον της Αγίας Σοφίας! Τα μάτια εκατομμυρίων είναι στραμμένα σε αυτήν την δίκη. Η διαδικασία της υπόθεσης ξεκίνησε στο 10ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με το αίτημα ακύρωσης της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου
το 1934 σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο. Η δίκη θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου.Το ΣτΕ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την ίδια ημέρα ή εντός 15 ημερών. Εάν η αίτηση σχετικά με το μέλλον της Αγίας Σοφίας είναι θετική,η λειτουργία του μνημείου από μουσείο θα μετατραπεί σε τζαμί.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...