Τούρκικος Τύπος: Κορονοϊός και μεταφορά μεταναστών από τον Έβρο

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη
Τουρκία, Κωνσταντινούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Ο κορονοϊός και η μεταφορά των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεχωρίζει στα τουρκικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Μία εξαιρετικά ανησυχητική δήλωση του Δρ.Γιουσούφ Σαβράν φανερώνει την επικίνδυνη τροπή που μπορεί να πάρει η έξαρση του κορονοϊού στη γείτονα Τουρκία. Ο Καθηγητής σημειώνει: “Προηγούμαστε της Ιταλίας στους φορείς του κορονοϊού και στους θανάτους σε ίσο διάστημα από την απαρχή της πανδημίας”.

Ενώ για την μεταφορά των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα η Τζουμχουριγιέτ γράφει:
“Το όνειρο της Ευρώπης χάθηκε για χιλιάδες πρόσφυγες που πήγαν στην Αδριανούπολη. Οι πρόσφυγες που περίμεναν περίπου ένα μήνα στα σύνορα της Ελλάδας απομακρύνθηκαν χθες(σ.σ προχθές) με λεωφορεία και οδηγήθηκαν σε δομές επιστροφής”.
Υπενθυμίζουμε τις νέες απειλές από τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος δήλωσε σε τουρκικό κανάλι πως με το τέλος της πανδημίας, όσοι από τους μετανάστες επιθυμούν, θα επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Για το ίδιο θέμα η Τούρκιγε γράφει:
Με το που γονάτισε ο ιός την Ευρώπη οι πρόσφυγες  αποφάσισαν να μην περάσουν τα σύνορα.Οι αρχές τους απομάκρυναν και τους έθεσαν σε καραντίνα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...