Τουρκικός Τύπος: Κορονοϊός κι εξοπλισμοί

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Τα κύρια θέματα που απασχολούν σήμερα τον αστικό τύπο στην Τουρκία είναι ο Κορονοϊός, διάφορα εσωτερικά θέματα, κι οι Εξοπλισμοί.

Κορονοϊός

Κρούσματα: 191.657
Θάνατοι: 5.025

Ο Υπουργός Υγείας Κoτζά : «Η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού δεν έχει μειωθεί».

TRT (Τούρκικη Ραδιοφωνία Τηλεόραση)

Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση
  • Το νέο καμικάζι ντρόουν της Τουρκίας το “Alpagu” έρχεται. Αυξάνονται τα είδη των «καμικάζι ντρόουν» που χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα πεδία των μαχών. Υπάρχουν μόνο 2 παρόμοια στον κόσμο. Το Alpagu, του οποίου το βάρος είναι κάτω από 2 κιλά, έχει μόνο 2 πλατφόρμες με παρόμοιες ιδιότητες στον κόσμο. Το Alpagu, παρά το μικρό του μέγεθος και το μικρό του βάρος, φέρει αρκετά εκρηκτικά για να εξουδετερώσει τον στόχο του, έχει μεγάλη εμβέλεια και μπορεί να μεταφερθεί από έναν μόνο στρατιώτη και να χρησιμοποιηθεί πολύ γρήγορα.
  • Επιτυχημένη η δοκιμή της βόμβας αεροσκαφών SARB-83.
  • Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Βαράνκ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την εντολή κατασκευής του SARB-83, που έχει σχεδιαστεί ως πυρομαχικό που φέρει κεφαλή διάτρησης σκυροδέματος.
  • Οι αιτούντες άσυλο που ωθήθηκαν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα από την Ελληνική Ακτοφυλακή διασώθηκαν στις περιοχές Ντικιλί και Φότσα της Σμύρνης.
  • “Καλούμε για άλλη μια φορά, την ΕΕ και την Ελλάδα να αναλογιστούν τις προσωπικές τους ευθύνες και να σεβαστούν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο αντί να κατηγορούν την χώρα μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοι. Ο Aksoy τόνισε ότι η Ελλάδα υπό την ομπρέλα της ΕΕ προσπαθεί να καλύψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα κατά των αιτούντων άσυλο. Ο εκπρόσωπος Aksoy είπε επίσης ότι οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ήταν πλήρως αποσυνδεδεμένες από την πραγματικότητα. “Η Ελλάδα επικουρούμενη από τη  Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου, πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο ότι μπορεί να φυλακίσει την Τουρκία στις δικές της ακτές”.

Χαλούσί Ακάρ: «Ελάτε να τα βρούμε, αλλιώς θα λυπηθείτε»

Νέες «πολεμικές» δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ αρχικά απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο, στη συνέχεια έσπευσε να προειδοποιήσει ότι θα στεναχωρηθούν όσοι επιδιώξουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή.

«Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε “ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε”. Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.

«Στο Κυπριακό καθίστε καλά, τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Είμαστε εγγυητές, οι άλλες χώρες η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δικό τους θέμα αν θα το χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους, εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε. Στους ομογενείς μας εκεί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε», είπε χαρακτηριστικά.«Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία», είπε.

https://www.facebook.com/watch/?v=368831834112278

Γενί Σαφάκ

Τούρκικα “μάτια” για τα F-16: Γιατί είναι σημαντικές οι παραδόσεις του ASELPOD;
Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία επιτυγχάνει τους εχθρικούς στόχους σε εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις χάρη στον μηχανισμό στόχευσης ASELPOD που παράγεται από εγχώριες και εθνικές εγκαταστάσεις .Ο συγκεκριμένος μηχανισμός στόχευσης που εισάγονταν για πολλά χρόνια από εταιρείες των ΗΠΑ τώρα απελευθερώνει την Τουρκία από την εξάρτηση από το εξωτερικό και πέρα απ αυτό εξάγεται  σε περισσότερους από δέκα φίλες και συμμαχικές χώρες. 

NTV

Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξη των Σύρων που ζουν στην Τουρκία. Στα πλαίσια της πρότασης η οποία ήδη έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  θα μεταφερθούν επιπλέον 485 εκατομμύρια Ευρώ στα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν την υποστήριξη της Τουρκίας για τους Σύριους πρόσφυγες που ζουν εκεί.

Δ.Ι

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...