Τουρκικός Τύπος: Κύριο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του AKP ο σεισμός

Το AKP αλλάζει την προεκλογική του εκστρατεία: Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι ο σεισμός, σημειώνεται στον φιλοκβερνητικό τουρκικό Τύπο.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει επανεξετάσει τη διαδικασία της προεκλογικής εκστρατείας μετά τους σεισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, αξιωματούχος του ΑΚΡ δήλωσε: “Πολλά έχουν αλλάξει στην Τουρκία μετά την 6η Φεβρουαρίου. Από εδώ και στο εξής, θα μιλάμε για τον σεισμό και τα επακόλουθά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εκλογές θα είναι εντελώς προσανατολισμένες στον σεισμό. Ένα νέο περιεχόμενο της προεκλογικής εκστρατείας θα προετοιμαστεί αναλόγως”.

Στο δημοσίευμα οι κύριοι τίτλοι του προεκλογικού προγράμματος θα είναι ως εξής:
“Θα
ξαναχτίσουμε τις πόλεις που επλήγησαν,θα επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές ,θα φέρουμε πίσω όσους εγκατέλειψαν τις γενέτειρές τους”.

Όσον αφορά στο χρόνο των εκλογών,η πρώτη δήλωση σχετικά με την αναβολή ήρθε από τον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου Μπουλέντ Αρίντς. Αφού δήλωσε ότι οι εκλογές πρέπει να αναβληθούν λόγω των μεγάλων σεισμών, η δήλωση του προέδρου Ερντογάν “Δώστε μου ένα χρόνο ακόμα” ερμηνεύτηκε και ως “αναβολή”.

Ενώ η αντιπολίτευση δηλώνει ότι είναι κατά της αναβολής, υποστηρίχθηκε ότι το MHP, ο άλλος εταίρος της προεδρικής συμμαχίας, δεν βλέπει ζεστά την αναβολή.

Ο καθηγητής Σουλεϊμάν Παμπάλ προειδοποίησε : Το φαινόμενο ντόμινο έχει αρχίσει

Ο καθηγητής Σουλεϊμάν Παμπάλ, πρόεδρος του Κέντρου Σεισμολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Γκαζί, έκανε δηλώσεις σχετικά με τους σεισμούς των 6,4 και 5,8 βαθμών που σημειώθηκαν στις περιοχές Ντέφνε και Σαμάνταγ του Χάταϊ μετά τους σεισμούς των 7,7 και 7,6 βαθμών με επίκεντρο το Καχραμάνμαρας. Αναφέροντας ότι ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο το Ντέφνε σημειώθηκε ως αποτέλεσμα της πυροδότησης από τους αρχικούς μεγάλους σεισμούς, ο καθηγητής προειδοποίησε ορισμένες περιοχές λέγοντας: “Δυστυχώς, ο χρόνος έχει μειωθεί”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...