Τουρκικός Τύπος: «Ληστρικά κράτη» Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Συρία λέει ο Ερντογάν

Ερντογάν

Στην ομιλία του Ερντογάν «προς το έθνος» μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και οι δηλώσεις Τσαβούσογλου και Ακάρ μετά τις συναντήσεις τους με τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κυριάρχησαν σήμερα στον Τουρκικό Τύπο.

Όλα τα ΜΜΕ

–  Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο έθνος μετά την Προεδρική Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αξιολόγησαν διεξοδικά πολλά ζητήματα, όπως την τελευταία κατάσταση στην επιδημία κορονοϊού, το υγειονομικό σύστημα, την εκπαίδευση, τη τρομοκρατία, τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα ασφάλειας, τον αθλητισμό και τις μεταφορικές επενδύσεις.

Αναφερόμενος στα εξωτερικά θέματα είπε: «Είναι καθήκον κάθε αξιότιμου κράτους να υποστηρίζει τον αγώνα για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών του Αζερμπαϊτζάν. Η ομάδα MINSK που συγκροτήθηκε από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Ρωσία στα πλαίσια του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), αντί να λύσει το πρόβλημα του Καραμπάχ, το καταδίκασε σχεδόν σε αδιέξοδο. Δεν είναι δυνατόν για την ανθρωπότητα να επιτύχει διαρκή ειρήνη και ηρεμία χωρίς να σώσει τον κόσμο από τα ληστρικά κράτη και τους αδίστακτους κυβερνώντες τους. Αυτά τα ληστρικά  κράτη στα οποία συμπεριλαμβάνονται το Ισραήλ, η ελληνοκυπριακή πλευρά και το συριακό καθεστώς, διώκουν και τους δικούς τους πολίτες και αποσταθεροποιούν τον κόσμο».

Τσαβούσογλου_Υπουργός_Εξωτερικών_Τουρκίας
Πηγή: Eurokinissi

–  Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου : Η Αρμενία στοχεύει άμεσα σε πολίτες, αυτό είναι ουσιαστικά έγκλημα πολέμου.

Ο Τσαβούσογλου μίλησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στο Υπουργείο. Ο υπουργός, αφού αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της Αρμενίας με στοχοποίηση άμαχου πληθυσμού, είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν μάχεται για να πάρει πίσω τα εδάφη του από τους τρομοκράτες και καταληψίες και συνέχισε: «Όλοι, και ειδικά το ΝΑΤΟ, πρέπει να είναι παρόντες στην έκκληση ούτως ώστε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ακεραιότητας του εδάφους και των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν για να λυθεί αυτό το θέμα, δηλαδή να αποσυρθεί η Αρμενία από αυτήν την περιοχή. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εδώ και 30 χρόνια το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται υπό κατάληψη και 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από
τις εστίες τους. Με το Στόλτενμπεργκ αξιολογήθηκαν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Λιβύης και της Συρίας καθώς και οι επιθέσεις της Αρμενίας στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε βήματα για την προστασία των συμφερόντων της και αυτών των Τουρκοκυπρίων. Ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ των συμμάχων προέκυψε όταν η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία σε περιοχές όπου τα τουρκικά πλοία πραγματοποιούν σεισμική έρευνα. Βλέποντας τον κίνδυνο σύγκρουσης, το ΝΑΤΟ θέλησε να συμβάλλει στην επίλυση. Είδαμε θετικά αυτήν την πρωτοβουλία από την αρχή και την υποστηρίξαμε. Παρακολουθήσαμε όλες τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ και κάναμε υποστηρικτικές δηλώσεις στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα. Στην αρχή, η Ελλάδα είχε αρνητική στάση, αλλά τώρα βλέπουμε ότι και η Ελλάδα συμμετέχει επίσης σε αυτές τις συναντήσεις. Αυτό μας ευχαριστεί».

Αφού αναφέρθηκε στα θέματα του Αφγανιστάν και του Ιράκ, είπε ότι η Τουρκία αγόρασε τους S-400 επειδή δεν μπόρεσε να πάρει αμυντικά συστήματα από τους συμμάχους της. Στο τέλος της ομιλίας του δήλωσε ότι η Γαλλία βοηθά απροκάλυπτα την Αρμενία.

–  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stoltenberg.

Μετά τη συνάντηση, ο Akar και ο Stoltenberg προήδρευσαν στη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. Συζητήθηκαν οι τεχνικές συναντήσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

–  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ: Η Αρμενία ένιωσε στο μέτωπο μεγάλη απογοήτευση ενάντια στον ηρωικό στρατό του Αζερμπαϊτζάν .
Σε βιντεοδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο υπουργός δήλωσε: «Είμαστε με τους αδελφούς μας στο Αζερμπαϊτζάν και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Συνεργαζόμενη ακόμα και με τρομοκρατικές οργανώσεις, η Αρμενία ξεκίνησε ψευδόμενη τη μαύρη προπαγάνδα όταν απογοητεύτηκε στο μέτωπο από τον ηρωισμό του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Όλα αποδείχτηκαν ψέματα. Τώρα σκοτώνει αμάχους με βάρβαρο τρόπο και διαπράττει έγκλημα πολέμου. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Οι κυβερνήτες της Αρμενίας θα καταδικαστούν σίγουρα την προσεχή περίοδο στη συνείδηση της ανθρωπότητας και ειδικά των δικών τους ανθρώπων. Κανείς δεν πρέπει να
αμφιβάλλει για αυτό. Η Αρμενία πρέπει να εκκενώσει αμέσως τα εδάφη που κατέλαβε προτού διαπράξει και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να σταματήσει τη συνεργασία της με τρομοκρατικές οργανώσεις και να απομακρύνει τους μισθοφόρους και τους τρομοκράτες που φέρνει στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.Επιπλέον, όσοι έχουν σιωπήσει την κατοχή εδώ και 30 χρόνια, πρέπει να δουν αυτό το πρόσωπο της Αρμενίας και να καταβάλουν προσπάθειες για να δωθούν τα κατεχόμενα εδάφη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...