Τουρκικός Τύπος: Με την επιχείρηση “Δαγκάνα-Κλειδαριά” θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Πρόεδρος Ερντογάν: Με την επιχείρηση “Δαγκάνα-Κλειδαριά”  θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Σημειώνοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προσθέσει μία νέα επιχείρηση στις επιχειρήσεις που στοχεύουν στην πλήρη εκκαθάριση των περιοχών που κατέχει η τρομοκρατική οργάνωση στο βόρειο Ιράκ, ο πρόεδρος είπε:

“Στόχος μας με αυτήν την επιχείρηση, που ονομάζεται Δαγκάνα-Κλειδαριά, είναι τόσο να απαλλάξουμε τα εδάφη του Ιράκ από την τρομοκρατική οργάνωση όσο και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας. Με την ευκαιρία αυτής της επιχείρησης, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν προσβλέπει στο έδαφος κανενός και ότι ο μοναδικός της στόχος είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της και τη σταθερότητα των συνόρων των γειτόνων της. Φυσικά, δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο ξαφνικά. Στον σχεδόν 40χρονο αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, θέλαμε και περιμέναμε για πολύ καιρό οι γείτονές μας να ξεπεράσουν μόνοι τους τον κίνδυνο από τις τρομοκρατικές οργανώσεις εντός των συνόρων τους. Με αυτό το σκεπτικό, δώσαμε τον αγώνα στα δικά μας εδάφη. Δυστυχώς, ότι και να κάναμε στο εσωτερικό, δεν μπορέσαμε να ξεριζώσουμε εντελώς τους τρομοκράτες που συγκέντρωσαν, εκπαίδευσαν, εξόπλισαν και διείσδυσαν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Κατορθώσαμε όμως οι τρομοκρατικές οργανώσεις να μην μπορούν πλέον να δράσουν στο εσωτερικό της χώρας μας.”

Διευθυντής Επικοινωνιών της Προεδρίας Αλτούν: Η γενοκτονία των Αρμενίων είναι μια κατασκευασμένη αντίληψη της ιστορίας

Ο Φαχρετίν Αλτούν μίλησε στο “Συνέδριο για τα Γεγονότα του 1915 από την Προοπτική του Διεθνούς Δικαίου και της Ιστορίας”.

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ου αιώνα, που γνώρισε πολλά οδυνηρά γεγονότα, ήταν ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος και ότι αυτός ο πόλεμος επηρέασε βαθιά την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το έθνος, είπε:

“Η Οθωμανική Αυτοκρατορία αντιμετώπισε τις σφαγές που διέπραξαν στο εσωτερικό της αυτονομιστικές συμμορίες που υποκίνησαν οι δυνάμεις εισβολής. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι αρμενικές συμμορίες, που εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες του πολέμου, σφαγίασαν εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους στην Ανατολία. Χιλιάδες Οθωμανοί πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις σφαγές των αρμενικών συμμοριών. Το 1915 θεσπίστηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ο “Νόμος της Μετατόπισης και Eπανεγκατάστασης” για να αποτραπεί η βαρβαρότητα που είχε πάρει αφόρητες διαστάσεις. Ο αρμενικός πληθυσμός στις περιοχές όπου εντάθηκαν οι επιθέσεις αυτών των συμμοριών μεταφέρθηκε προσωρινά στις νότιες περιοχές εντός των οθωμανικών συνόρων, αλλά ποτέ δεν εκπατρίστηκε, διασφαλίζοντας την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του. Η γενοκτονία δεν συνέβη ποτέ.”

Ο Αλτούν συνέχισε ως εξής:

“Οι Τούρκοι και οι Αρμένιοι έχουν αναπτύξει μια κουλτούρα συνύπαρξης που κράτησε αιώνες και αποτέλεσε παράδειγμα για την ανθρωπότητα. Ωστόσο, αυτή η ιστορική αλήθεια αποκρύβεται σκόπιμα και μόνο για τα γεγονότα του 1915 γίνεται η προσπάθεια να συζητούνται διαστρεβλωμένα και με αβάσιμους ισχυρισμούς από κακόβουλα κέντρα και να χρησιμοποιούνται για βρώμικους πολιτικούς σκοπούς.”

Επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις σχετικά με την εν λόγω περίοδο ήταν αντιεπιστημονικές, άσχετες με ιστορικά γεγονότα όπου με προκατειλημμένη στάση, ορισμένα κοινοβούλια ήθελαν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για τη δική τους εσωτερική πολιτική, ο Αλτούν  είπε ότι η προσπάθεια αρκετών δυτικών κρατών να  φέρνουν αυτά τα γεγονότα στην ατζέντα και να προσπαθούν να το μεταχειριστούν ως ένα αποτελεσματικό μέσο στην εξωτερική τους πολιτική αποτελεί μια σκέψη που αποσκοπεί με “νταηλίκι” να χειραγωγήσει την Τουρκία.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...