Τουρκικός Τύπος: Μήνυμα του Ερντογάν για την Κύπρο

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Φιλοκυβερνητικά  ΜΜE

Μήνυμα από τον πρόεδρο Ερντογάν για την Κύπρο: Δεν έχουμε άλλα πενήντα χρόνια να σπαταλήσουμε 

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στους εορτασμούς της ημέρας ειρήνης και ελευθερίας στη Λευκωσία. Δηλώνοντας ότι η βάση της λύσης στην Κύπρο έγκειται στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ενίσχυση της ΤΔΒΚ, ο Ερντογάν είπε: 

“Η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να εμποδίζει την πορεία της λύσης. Οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζοντας την κακομαθημένη προσέγγισή τους δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν ότι η λύση πρέπει να βασίζεται στην ισότητα.Βλέπουμε ότι υπάρχουν ακόμα εκείνοι που αναπολούν τις σφαγές που έγιναν πριν από το 1974. 

Απευθύνομαι στην ΕΕ. Κρατήσατε το λόγο σας; Δεν ήταν ποτέ ειλικρινείς. Δεν υπάρχει δημοκρατία στις χώρες τους. Είπαν ότι θα στηρίξουν τη Βόρεια Κύπρο στο οικονομικό και διοικητικό πεδίο αλλά δεν το έκαναν.Δεν θα πάρουμε την άδειά τους για να μιλήσουμε στη Βόρεια Κύπρο.Το δίκιο είναι μαζί μας και θα το υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος”.

Συνεχίζοντας δήλωσε : “Υπάρχουν εκείνοι που νιώθουν άβολα με την επίσκεψή μας.Κάποιοι στις ΗΠΑ έχουν περάσει σε δράση.Μεταξύ τους υπάρχουν και αποδεδειγμένοι εχθροί της Τουρκίας.Διοργάνωσαν ένα συνέδριο για την υποστήριξη των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων.Δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν την ειρηνευτική επιχείρηση μας στην Κύπρο.Ούτε τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό ούτε και αυτά που έρχονται από το εσωτερικό έχουν μεγαλύτερη αξία για μας από το θόρυβο των κενών ντενεκέδων. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Δεν έχουμε άλλα πενήντα χρόνια να σπαταλήσουμε για δοκιμασμένα μοντέλα.Η διαπραγματευτική διαδικασία πραγματοποιείται μόνο μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών.Ανεξάρτητα εάν θα περάσουν 47, 147 ή 247 χρόνια, ο τουρκοκυπριακός λαός δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την ελευθερία του”. 

Αναφερόμενος στα Βαρώσια τόνισε:

“Τα Βαρώσια θα επιστρέψουν στις παλιές καλές τους μέρες ανοίγοντας με τρόπο που δεν θα βλάψει τα δικαιώματα κανενός στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.Οι πόρτες μιας νέας εποχής θα ανοίξουν στα Βαρώσια που θα ωφελήσουν όλους. Η ζωή θα ξεκινήσει ξανά. Τα υπάρχοντα παράπονα θα εξαλειφθούν. 

Δεν προσβλέπουμε στη γη κανενός. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η βάση της λύσης στην Κύπρο έγκειται στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ενίσχυση της ΤΔΒΚ. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από τους Τουρκοκύπριους να εγκαταλείψουν το ισότιμο στάτους και την κυριαρχία τους αποδεχόμενοι να ζήσουν ως μειονότητα υπό την ηγεμονία των Ελληνοκυπρίων”. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...