Τουρκικός Τύπος: Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ερντογάν

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Τελευταία έρευνα από την δημοσκοπική εταιρεία MAK

Η MAK ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας εκλογικής έρευνας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Κεμαλ Κιλιτσντάρογλου,υποψήφιος πρόεδρος της Λαϊκής Συμμαχίας, είναι μπροστά από τον πρόεδρο του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση “Ποιον προεδρικό υποψήφιο θα ψηφίσετε;”. Οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

Κιλιτσντάρογλου : 46,5 %
Ερντογάν : 42,4 %
Αναποφάσιστοι : 7.7 %
Άλλος : 3,4 %

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία σε πολλούς τομείς,ο αναμενόμενος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προβληματίζει σοβαρά τους κατοίκους της και όχι μόνο.

Τρομάζει η ανάλυση για τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη από το CNN International: Αδιανόητο μέγεθος

Μετά τους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμάνμαρας,ο παγκόσμιος Τύπος έστρεψε την προσοχή του στον πιθανό σεισμό της Κωνσταντινούπολης. Το CNN International, δημοσιεύοντας μια ανάλυση σχετικά με τον σεισμό και τις πιθανές συνέπειές του, παρουσίασε την είδηση στους αναγνώστες του με τον τίτλο “Πλησιάζει ο χρόνος για ένα σεισμό αφάνταστου μεγέθους στην Κωνσταντινούπολη”.

Το CNN συμπεριέλαβε επίσης τις απόψεις του καθηγητή Τζελάλ Σένκγιορ ο οποίος δήλωσε τα εξής:
“Οι προοπτικές για την Κωνσταντινούπολη δεν είναι πολύ καλές. Όλοι θα εκπλαγούμε πολύ αν δεν γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη τα επόμενα είκοσι χρόνια. Τόσο κοντά είναι. Πρόκειται μόνο για μια πιθανότητα, αλλά η πιθανότητα είναι μεγάλη”.

Το μέγεθος του σεισμού αναμένεται να είναι μεταξύ 7,2 και 7,8 Ρίχτερ, ανέφερε το CNN, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί προβλέπουν ότι ένας σεισμός αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Τουρκίας.

Το CNN ανέφερε ότι ο καθηγητής δήλωσε ότι θα μπορούσαν να χαθούν 100 χιλιάδες ζωές και συμπεριέλαβε τα ακόλουθα λόγια του:
“Δεν μπορείτε να σκέφτεστε μόνο τον άμεσο αντίκτυπο του σεισμού, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτείτε τι θα ακολουθήσει μετά τη δόνηση. Θα υπάρξουν λεηλασίες, πυρκαγιές, επιδημίες. Θα είναι τρομερ
ό“.

Τέλος, το CNN αναφέρει ότι ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ένας σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση περίπου 90.000 κτιρίων και 260.000 κτίρια θα μπορούσαν να υποστούν σοβαρές ζημιές και ότι σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, πρόκειται για μια σοβαρή εκτίμηση που θα μπορούσε να αφήσει άστεγους περίπου 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...