Τουρκικός Τύπος: Νέα έκκληση Ερντογάν στους πολίτες να καταθέσουν στις τράπεζες χρυσό και συνάλλαγμα

Όλα τα ΜΜΕ

Συνέντευξη τύπου του προέδρου Ερντογάν

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ανακοίνωσε τα μέτρα για τον κορονοϊό. Ανακοίνωσε επίσης τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όλη την χώρα κατά τη διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού. Όσον αφορά το πρόγραμμα του εμβολιασμού είπε: «Είμαστε σε αρκετά προχωρημένο στάδιο εμβολιασμού, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την καταπολέμηση της επιδημίας»

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις λέγοντας: «Θα διασφαλίσουμε ότι τα μεταρρυθμιστικά μας προγράμματα που επεκτείνονται από την δικαιοσύνη έως την οικονομία θα προχωρήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέσαμε. Η νέα συνταγματική διαδικασία θα είναι επίσης μια ευκαιρία για να κρίνουμε το προεδρικό κυβερνητικό σύστημα. Η διαδικασία σύνταξης ενός νέου συντάγματος πρέπει να προχωρήσει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και το κείμενο που θα προκύψει πρέπει να αγκαλιάσει τα 84 εκατομμύρια του λαού μας».

Μιλώντας για τους στόχους των επόμενων χρόνων δήλωσε: «Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου στους πολίτες μας να φέρουν το χρυσό και το ξένο νόμισμά τους στην οικονομία μας μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η Τουρκία με την ισχυρή υποδομή της,την αυξανόμενη παραγωγική ικανότητα της, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, την ανθεκτική σε κραδασμούς και δυναμική οικονομία της και τους τολμηρούς και αποφασιστικούς επιχειρηματίες και εξαγωγείς της προχωρά με αποφασιστικότητα προς τους στόχους της. Πρώτα ο θεός πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε σε αυτήν την επιτυχία πριν από το 2023 η οποία και θα στεφθεί με το νέο σύνταγμα μας».

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της προστασίας των υδάτων μας και της προστασίας της πατρίδας μας»

Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε κατά την έναρξη του 1ου Συμβουλίου Υδάτων και την τελετή θέσης σε λειτουργία 363 εγκαταστάσεων. Είπε ότι κάθε χρόνο αποθηκεύονται 146,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και 12,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα πόσιμου νερού χάρη σε αυτές τις εγκαταστάσεις και ότι 299.000 κυβικά μέτρα νερού υποβάλλονται σε επεξεργασία καθημερινά και 418.500 εκτάρια γης ανοίγονται για αρδευόμενη γεωργία.

Τονίζοντας ότι τα έργα αυτά συνεισφέρουν στην τουρκική οικονομία περίπου 427 εκατομμύρια λίρες ετησίως, ο Ερντογάν ευχήθηκε ότι η συνολική επένδυση ύψους 5,2 δισ. λιρών, συμπεριλαμβανομένων φραγμάτων, πόσιμου νερού, άρδευσης, λυμάτων και εγκαταστάσεων προστασίας από πλημμύρες, να είναι επωφελής για τη χώρα. Συνεχίζοντας είπε: «Σε αντίθεση με την διαδεδομένη πεποίθηση στην κοινωνία μας, δεν είμαστε μια χώρα πλούσια σε νερό. Αντίθετα, λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα νερού που διατίθεται ανά άτομο, είμαστε μια χώρα που αυτό το θέμα μας αγχώνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραζόμαστε τους περιορισμένους υδάτινους πόρους της Τουρκίας με τους δύο γείτονες, το Ιράκ και η Συρία. Έχουμε δείξει πάντα την απαραίτητη ευαισθησία στην κάλυψη των αναγκών νερού των γειτόνων μας. Ποτέ δεν μετατρέψαμε το ζήτημα του νερού σε απειλή ή διαπραγματευτικό εργαλείο στις διμερείς μας σχέσεις. Από τώρα και στο εξής, θα διατηρήσουμε την ίδια δίκαιη στάση μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...