Τουρκικός Τύπος: Ο Ερντογάν συζήτησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς και τη Χαμάς

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Φιλοκυβερνητικά ΜΜE:

Ο πρόεδρος Ερντογάν συζήτησε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές επαφές με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χενίγιε.

Σύμφωνα με την δήλωση της Προεδρικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών,συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Τζαμί Αλ-Ακσά και στους Παλαιστίνιους.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο πρόεδρος Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ ως «τρομοκρατία» δήλωσε ότι καταδικάζει έντονα την σκληρότητα που υπέστησαν οι Παλαιστίνιοι και τις άθλιες επιθέσεις που πλήττουν όχι μόνο τη συνείδηση ​​των μουσουλμάνων αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Τονίζοντας ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινητοποιήσουν ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά τον ισλαμικό, για να σταματήσουν την τρομοκρατία και την κατοχή του Ισραήλ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι πάντα υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης, να υποστηρίζει τους παλαιστίνιους αδελφούς της και να προστατεύει την αξιοπρέπεια της Ιερουσαλήμ.

Τζουμχουριγιέτ

Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης: 16 ευρωπαϊκές χώρες καλούν την Τουρκία να επανεξετάσει την απόφαση απόσυρσης

31 υπουργοί από 16 ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί σοβαρή πηγή ανησυχίας. Οι υπουργοί κάλεσαν την Άγκυρα να επανεξετάσει αυτήν την απόφαση.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί προέβησαν σε κοινή δήλωση για τη 10η επέτειο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, η οποία βασίζεται στην καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο στην κοινωνία. Στην δήλωση, η οποία επισημαίνει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα είδος διάκρισης υπενθυμίζεται ότι 33 χώρες την έχουν επικυρώσει και 11 χώρες την έχουν μεν υπογράψει αλλά δεν την έχουν επικυρώσει ακόμη.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν υπουργοί από την Γαλλία,την Ολλανδία,το Βέλγιο,την Δανία,την Νορβηγία,την Κύπρο,την Αυστρία,την Εσθονία,την Φινλανδία,την Γερμανία,την Ελλάδα,την Ιρλανδία,την Ιταλία,το Λουξεμβούργο,την Ισπανία και την Σουηδία.

Μεταξύ άλλων η δήλωση αναφέρει: «Στις 19 Μαρτίου, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να αποχωρήσει από την σύμβαση.Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Είμαστε αλληλέγγυοι με τις γυναίκες και τα κορίτσια της Τουρκίας και των άλλων χωρών. Ζητούμε από την Τουρκία να επανεξετάσει την απόφασή της. Προτρέπουμε τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν έχουν ακόμη υπογράψει αυτήν την πρωτοποριακή σύμβαση να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε για την εφαρμογή της σύμβασης στις χώρες μας και για την προστασία των βασικών αξιών που εγγυάται η σύμβαση».

Σύμφωνα με την έρευνα της “Τουρκικής Έκθεσης” η μείωση στην υποστήριξη του Ερντογάν βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο

Σε τρεις εναλλακτικές περιπτώσεις, όπου ο Ερντογάν θα αναμετρηθεί με τρεις διαφορετικούς υποψήφιους, το ποσοστό του δεν φτάνει ούτε στο 40%. Οι αντίπαλοι του έχουν:
– Μανσούρ Γιαβάς: 52,5%
– Εκρέμ Ιμάμογλου: 51,4%
– Μεράλ Άκσενερ: 45,4%

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...