Τουρκικός Τύπος: Ο «κομμουνιστής δήμαρχος» του Kαντίκιοϊ μίλησε στην Τζουμχουριγιέτ TV

Εφημερίδα Τζουμχουριγιέτ

Ο «κομμουνιστής δήμαρχος» Φατίχ Μεχμέτ Μάτσογλου μίλησε στην Τζουμχουριγιέτ TV

Με 10 ημέρες να απομένουν μέχρι τις τοπικές εκλογές, οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλη την Τουρκία συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Ο Φατίχ Μεχμέτ Μάτσογλου,υποψήφιος δήμαρχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ) στο Kαντίκιοϊ (σ.σ. δήμος της Κωνσταντινούπολης) και γνωστός ως «κομμουνιστής δήμαρχος», έκανε δηλώσεις στην Τζουμχουριγιέτ TV. Δηλώνοντας ότι είναι ο πλησιέστερος αντίπαλος του CHP (σ.σ. Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – αξιωματική αντιπολίτευση) όσον αφορά το ποσοστό ψήφων, ο Μάτσογλου δήλωσε ότι η διαφορά ψήφων μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του TKP έχει μειωθεί.

Σχολιάζοντας ένα άλλο σοσιαλιστικό κόμμα, το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (TΙP), που κατεβάζει υποψήφιο στο Kαντίκιοϊ, ο Μάτσογλου είπε τα εξής: «Οταν οι δυνάμεις της δημοκρατίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, ακόμη και αν παίρνουν λιγότερες ψήφους, είναι ηθικό κίνητρο και βοηθά στην ανάπτυξη του αγώνα. Ακόμη και αν δεν επιτύχει αυτή τη διαδικασία, μπορεί να επιτύχει αργότερα. Έχουμε ήδη συνεργαστεί με το TΙP σε ορισμένες περιοχές. Δεν μπορέσαμε να συνάψουμε συμμαχία σε άλλες, και αυτό θα πρέπει να είναι ένα ελάττωμά μας, δηλαδή της αριστερής πολιτικής».

Κάνοντας δηλώσεις σχετικά με τις συχνά συζητούμενες συμμαχίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των τοπικών εκλογών, ο Μάτσογλου τόνισε: «Υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με τις συμμαχίες στο πλαίσιο της αστικής πολιτικής. Οτι και να κάνουν, οι άνθρωποι ενεργούν προς την κατεύθυνση των δικών τους σκέψεων. Οι επαναστάτες είναι αυτοί που ενεργούν με τον πιο διαφανή και με αρχές τρόπο σε αυτά τα θέματα. Οταν παίρνουν μια απόφαση της αφιερώνουν πλήρη υποστήριξη.Οι αστοί κάνουν πολιτική με σχέδια πίσω από την πλάτη. Εμείς δεν κάνουμε συμμαχίες κρύβοντάς τες από τον λαό.

Ο κόσμος κυβερνάται άσχημα, αλλά η χώρα μας κυβερνάται χειρότερα. Οδεύουμε προς μια χαοτική διαδικασία. Μετά την 1η Απριλίου, λέγεται ότι θα υπάρξει μεγάλη οικονομική κατάρρευση και τα αστικά κόμματα δεν προσφέρουν μια σημαντική λύση. Δεν έχουν πολιτική και πρόγραμμα υπέρ του λαού και των εργαζομένων. Υπάρχει μόνο μια προσπάθεια να δυναμώσουν διχάζοντας τους εργαζόμενους. Οι αστικές συμμαχίες θα προσπαθήσουν να εξαπατήσουν το λαό, όπως εξαπάτησαν το λαό στο παρελθόν. Ωστόσο, ο λαός θα στηρίξει τώρα τους επαναστάτες που είναι δικά του παιδιά, που τον υπηρετούν, που ρισκάρουν τα πάντα γι’ αυτόν».

Εφημερίδα Γενί Σαφάκ

Σε αεροπορικές επιδρομές που οργανώθηκαν στο βόρειο Ιράκ καταστράφηκαν 39 τρομοκρατικοί στόχοι

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναφέρει: «Συνολικά 39 στόχοι, αποτελούμενοι από καταφύγια και σπηλιές, οι οποίοι εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση PKK στις περιοχές Μετίνα, Zαπ, Χακούρκ,Γκάρα και Kαντίλ στο βόρειο Ιράκ και στους οποίους πιστεύεται ότι υπήρχαν στελέχη της οργάνωσης, επλήγησαν με αεροπορικές επιδρομές στις 19 και 20 Μαρτίου».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...