Τουρκικός Τύπος: Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών επανέλαβε την ετοιμότητά του να υποστηρίξει το Καζακστάν

Πηγή: Sputnik

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών επανέλαβε την ετοιμότητά του να υποστηρίξει το Καζακστάν

Οι υπουργοί εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη για να αξιολογήσουν τις εξελίξεις στο Καζακστάν και στη συνέχεια προέβησαν σε γραπτή δήλωση.

Η δήλωση καταδίκασε τις βίαιες και καταστροφικές ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και βλάπτουν περιουσίες και τόνισε την εμπιστοσύνη στην ικανότητα των αρχών του Καζακστάν να αποκαταστήσουν επειγόντως τη δημόσια τάξη και την κανονικότητα.

Τονίζοντας τη σημασία της τήρησης των βασικών κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου, η δήλωση υπογράμμισε την υποστήριξη του Οργανισμού στη διοίκηση του Καζακστάν στον αγώνα της με αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ενάντια τρομοκρατών, ριζοσπαστών, εξτρεμιστών και ενόχων που έχουν στόχο τη διατάραξη της συνταγματικής τάξης στη χώρα.

Επαναλαμβάνοντας ότι είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στη διοίκηση και τον λαό του Καζακστάν για την υπέρβαση της τρέχουσας κρίσης, εξέφρασε την υποστήριξή της στον Πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ Τζομέρτ Τοκάγιεφ για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του που θα αυξήσει την ευημερία του λαού.

Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου: Στεκόμαστε δίπλα στο Καζακστάν με όλα μας τα μέσα

Ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμμετείχε στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών,η οποία πραγματοποιήθηκε με θέμα το Καζακστάν.

Στην ομιλία του ο Τσαβούσογλου είπε ότι οι εξελίξεις στο Καζακστάν,το οποίο είναι σημαντικό μέλος της τουρκικής παγκόσμιας οικογένειας,επηρέασαν βαθιά τους πάντες.

Εκφράζοντας ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις με ανησυχία,ο υπουργός δήλωσε: “Εμείς, ως έθνος, είμαστε βαθιά λυπημένοι για τις εξελίξεις στο Καζακστάν.Λέμε περαστικά στον αδερφό μου υπουργό εξωτερικών Μουχτάρ και στον ο λαό του.”

Τονίζοντας ότι είναι ευχαριστημένοι που η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, ο Τσαβούσογλου είπε ότι είναι ευχαριστημένοι με τον διορισμό του Αλιχάν Σμαήλοφ ως νέου πρωθυπουργού στο Καζακστάν και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε πνεύμα συνεργασία μαζί του.

Δηλώνοντας ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στο Καζακστάν είναι σημαντικές για την παγκόσμια ειρήνη καθώς και για την περιοχή και τον οργανισμό, ο Τσαβούσογλου είπε: “Το θεωρούμε ως χρέος να σταθούμε δίπλα στο αδελφό Καζακστάν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.Και από εδώ και πέρα ,σε ότι μας αντιστοιχεί, θα σταθούμε δίπλα τους και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε όλα μας τα μέσα.”

Τζουμχουριγιέτ

Η ORC Research Company δημοσίευσε την πρώτη έρευνα της χρονιάς: Η αξιοσημείωτη πτώση των ψήφων του AKP σε ένα μήνα

Στην έρευνα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν, “Ποιον θα ψηφίζατε αν αυτή την Κυριακή γινόταν εκλογές;”.

Η Προεδρική Συμμαχία λαμβάνει συνολικά 38,7%.

Η Λαϊκή Συμμαχία λαμβάνει συνολικά 39,5%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως εξής:

• AKP : 30,2%

• CHP : 24,2%

• İYİ Parti : 15,3%

• MHP : 8,5%

• HDP : 8,4%

• ΑΛΛΑ : 13,4%

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...