Τουρκικός Τύπος: Ο πρόεδρος Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής των G20

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ Ερντογάν στη Σύνοδο G20

Το ευχαριστήριο μήνυμα Ερντογάν μετά την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η συμμετοχή του Ερντογάν στη Σύνοδο G20 και το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην ατζέντα του Τουρκικού Τύπου.

Δημοσιεύεται συγκεκριμένα:

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

“Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς που αντέδρασαν στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ, μοιράστηκαν τον πόνο μας και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους (σ.σ. Στον κατάλογο των χωρών συμπεριλαμβάνεται και την Ελλάδα)”.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής των G20

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήρθε στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G20, παρέστη στην επίσημη τελετή υποδοχής και μετά πραγματοποίησε σημαντικές και κρίσιμες επαφές.

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την πρώτη ημέρα της συνόδου.Ο παγκόσμιος όπως και ο ελληνικός Τύπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτη την συνάντηση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν μετέφερε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο Ερντογάν για όσους έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά θέματα και παγκόσμια ζητήματα. Αναφέρθηκε ότι το θέμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ερντογάν για τις προσπάθειές του να επιλύσει το πρόβλημα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τον διάδρομο σιτηρών και να επανεκκινήσει τη μεταφορά και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαδικασία των F-16 μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Πρόεδρος της βουλής Σέντοπ: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου θα αναγνωριστεί αργά ή γρήγορα και αυτό είναι σίγουρο

Συμμετέχοντας στην τελετή που διοργανώθηκε στη Λευκωσία για την 39η επέτειο από την ίδρυση της ΤΔΒΚ, ο Πρόεδρος σε ομιλία του μεταξύ άλλων είπε :

“Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι η ΤΔΒΚ θα αναγνωριστεί αργά ή γρήγορα και ο τουρκοκυπριακός λαός θα έχει ένα ευημερούν μέλλον. Να είστε σίγουροι ότι η μητέρα πατρίδα Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας.

Οι Έλληνες, οι οποίοι το 1963 κατέστρεψαν τη συνταγματική τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1960, καταδίωξαν τους Τούρκους για χρόνια, προσπάθησαν να σφετεριστούν τα κεκτημένα ίσα δικαιώματά τους και προσπάθησαν με συστηματικές σφαγές να φέρουν τον τουρκοκυπριακό λαό σε καθεστώς μειονότητας.

Όπως τόνισε ξεκάθαρα ο Πρόεδρός μας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ θα πρέπει τώρα να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ. Η αναγνώριση της θα λύσει τον γόρδιο δεσμό στο Κυπριακό.

Επισημαίνουμε ότι οι ενεργειακοί πόροι αυτής της πλούσιας γεωγραφίας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία για να φέρουν ειρήνη και σταθερότητα στο νησί.Συνεχώς εφιστούμε την προσοχή για την ανάγκη δίκαιης κατανομής του φυσικού πλούτου”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...