Τουρκικός Τύπος: «Οι εικόνες στην Μπούτσα είναι ντροπιαστικές για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ενώ η Τουρκία επέδειξε στάση αρχών στο θέμα της Ουκρανίας, από την άλλη, έδωσε πληροφορίες για τις προσπάθειες που έγιναν για να σταματήσει ο πόλεμος. “Όλοι οι συνομιλητές μας που συναντήσαμε και πολλοί από τους σύμμαχούς μας στις συνεδριάσεις τόνισαν για άλλη μια φορά την ικανοποίησή τους για τον ρόλο που παίζει η Τουρκία. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτόν τον ρόλο” είπε.

Όπως είπε, οι εικόνες στην Μπούτσα είναι πραγματικά απαράδεκτες και ντροπιαστικές για την ανθρωπότητα και συνέχισε:

“Αυτές οι εικόνες έχουν επισκιάσει αυτή τη στιγμή λίγο τις διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, έχουν επισκιάσει τη σχετικά θετική ατμόσφαιρα που έχει προκύψει. Πιστεύουμε ότι θα είναι ωφέλιμο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε σε αυτή τη διαδικασία.”

Για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου είπε:

“Βλέπουμε ότι υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή στη στάση τους. Τονίζουν ότι γνωρίζουν την αξία της Τουρκίας. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη λάβει μέτρα ενάντια στους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία. Κάποιες χώρες όπως ο Καναδάς έχουν δηλώσει ότι θέλουν να κάνουν βήματα σε αυτό το θέμα.”

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ τόνισε:

“Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των F16 και την αγορά νέων τύπων F16 συνεχίζονται και προχωρούν θετικά. Στην τελική ευθεία πρέπει να υπάρξει έγκριση και από το Κογκρέσο.Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία. Η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας είναι πολύ σημαντική τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για τις ΗΠΑ. Αυτό αποτελεί ένα θέμα εθνικής ασφάλειας.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...