Τουρκικός Τύπος: Οι εκλογές του 2023 έχουν γίνει πολύ σημαντικές, λέει ο Ερντογάν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Πρακτορείο Αναντολού

Πρόεδρος Ερντογάν: Μπορούμε να προχωρήσουμε σε πρόσθετα μέτρα υποστήριξης του έθνους μας την επόμενη περίοδο

Ο πρόεδρος μίλησε στη «Συνάντηση Νομαρχιακών Προέδρων του AKP». Στην ομιλία του είπε ότι στο τέλος του επόμενου μήνα, θα ολοκληρώσει το 7ο έτος της εκλογής του ως προέδρου με την ψήφο του έθνους. Ο Ερντογάν υπενθύμισε επίσης ότι τον Αύγουστο είναι η 20η επέτειος από την ίδρυση του AKP.

Συνεχίζοντας μίλησε για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα λέγοντας: «Με τις διαδοχικές επιχειρήσεις μας έχουμε καταστήσει τα σύνορά μας ασφαλή πολεμώντας ενάντια σε όλους τους τρομοκράτες όπως τη DAESH και το PKK / PYD. Η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, της οποίας την 5η επέτειο έχουμε την επόμενη εβδομάδα, είναι μια από τις μεγαλύτερες απόπειρες προδοσίας στην ιστορία μας, και διοργανώθηκε από τη FETÖ, που όμως ένα πολύ ευρύτερο δίκτυο βρίσκεται πίσω της. Μαζί με το έθνος μας, οδηγήσαμε σε αποτυχία το πραξικόπημα».

Στη συνέχεια, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση: «Εκείνοι που δεν κατάφεραν να εκτροχιάσουν την Τουρκία χύνοντας αίμα χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές οργανώσεις, αυτή τη φορά στράφηκαν σε πιο ύπουλους τρόπους και μεθόδους. Ο νέος τους στόχος ήταν η οικονομία μας. Είχαμε ήδη προετοιμαστεί για αυτές τις επιθέσεις φέρνοντας όλο το χρυσό μας από το εξωτερικό στη χώρα μας και έτσι ενισχύοντας τα συναλλαγματικά αποθέματά μας. Με τα πρόσθετα μέτρα που πήραμε, χάρη στους μηχανισμούς σταθεροποίησης που έχουμε θεσπίσει και την ισχυρή οικονομική πολιτική που εφαρμόσαμε, έχουμε ξεπεράσει αυτήν την περίοδο με τις λιγότερες απώλειες».

Μιλώντας για το μέλλον είπε: «Ως κόμμα που έχει οικοδομήσει την εξουσία του στην αρχή “δούλεψε για να ζήσουν οι άνθρωποι έτσι ώστε να ζήσει το κράτος”, φυσικά, είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε πρώτα την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών μας. Για αυτό, εξετάζοντας την παγκόσμια πορεία της επιδημίας, τις εξελίξεις στην οικονομία και άλλα ζητήματα μπορούμε να πάρουμε πρόσθετα μέτρα υποστήριξης του έθνους
μας κατά την επόμενη περίοδο».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι το κράτος της Τουρκίας πραγματοποίησε την δυναμικότερη πορεία του τελευταίου αιώνα με τους στόχους του 2023, το όραμά του 2053, την ισχυρή υποδομή που είναι προϊόν προσπάθειας 19 ετών και την περιφερειακή και παγκόσμια ηγετική του θέση και τόνισε: «Από αυτήν την άποψη, οι εκλογές του 2023 έχουν γίνει πολύ σημαντικές. Στην πραγματικότητα και οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση και ετοιμάζονται για το 2023 με όλη τους τη δύναμη».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...