Τουρκικός Τύπος: «Οι παροχές της κυβέρνησης πριν τις εκλογές δεν θα τη σώσουν»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Οι παροχές της κυβέρνησης πριν τις εκλογές δεν θα την σώσουν

Ο Ερτάν Άκσοϊ, πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Δημοκρατίας, αξιολόγησε τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία για την εφημερίδα Τζουμχουριγιέτ. 

Εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες οικονομικές κρίσεις που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα, η κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της κατά 3,2% τους τελευταίους δύο μήνες.

Ας δούμε εν συντομία τους λόγους για την αύξηση αυτή. 

Θερινή αισιοδοξία: Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι τιμές των τροφίμων πέφτουν και οι εισροές συναλλάγματος (περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι έντονες. Κατά συνέπεια, η αισιοδοξία αυτή αντανακλάται στους μήνες αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Διαγραφή των τόκων των υποτροφιών στους φοιτητές

250.000 νέες κατοικίες: Η κυβέρνηση, η οποία έχτισε  περίπου 100.000 κοινωνικές κατοικίες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της, ανακοίνωσε ότι θα κληρώσει άλλες 250.000.Λόγω του στεγαστικού προβλήματος των πολιτών πιθανώς θα δημιουργηθεί μια προσδοκία σε 8 εκατομμύρια πολίτες που ίσως ψηφίσουν την κυβέρνηση.

Αύξηση των συντάξεων

Θα κυκλοφορήσει το TOGG: Το εγχώριο αυτοκίνητο ήταν ένα από τα θέματα στα οποία στηρίχθηκε η κυβέρνηση για την πολιτική της επιβίωση. Όταν θα κυκλοφορήσει θα δημιουργήσει στο κοινό “ελπίδα” και “υπερηφάνεια”.

Η δημιουργία δυσκολιών στην αντιπολίτευση: Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η αντιπολίτευση, με την ανόμοια πολιτική κατανομή της, έχει αρχίσει να βιώνει μια πιο επώδυνη περίοδο σε πολλά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων. Είναι πιθανό ότι αυτή η επώδυνη περίοδος θα συνεχιστεί μέχρι να ανακοινωθεί ο υποψήφιος και οι συμφωνημένες βασικές πολιτικές της.

Συνεχής εξωτερική ένταση: Ειδικά οι εντάσεις με την Ελλάδα, με τις οποίες ο λαός δεν είχε ασχοληθεί ποτέ, βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της σκέψης του. Κατά καιρούς, στην Ελλάδα γίνονται “ενστάσεις συμμόρφωσης” με μια ρητορική που είναι πιθανό να εκστασιάσει τις κατώτερες μεσαίες και χαμηλές κοινωνικοοικονομικές ομάδες. Είναι πιθανό, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν όλο και περισσότερο, οι πιθανές επιχειρήσεις να διεξάγονται με την ονομασία “αποβάσεις σε νησιά” δηλαδή σε κομμάτια γης στα οποία βόσκουν μόνο κατσίκες.

Η αύξηση της υποστήριξης των ψηφοφόρων μετά τις ενέργειες της κυβέρνησης, καθεμία από τις οποίες έχει σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, είναι μόλις και μετά βίας 3,2%.

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα κάνει πολύ περισσότερα από τα παραπάνω.

Στο Δημόσιο Ταμείο έχουν συσσωρευτεί περίπου 600 δισ. λίρες. Ο Ερντογάν που γνωρίζουμε στο δρόμο προς τις εκλογές θα τα ξοδέψει όλα χωρίς να αφήσει ούτε μία δεκάρα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ούτε αυτά που έκαναν μέχρι τώρα ούτε αυτά που θα κάνουν από εδώ και πέρα θα αλλάξουν το γεγονός ότι θα χάσουν τις εκλογές. Επειδή όλα τα μέτρα που έχουν πάρει είναι παρηγορητικές λύσεις. Οι ψηφοφόροι έχουν επίγνωση αυτής της κατάστασης και αντιλαμβάνονται ότι η κύρια πηγή των προβλημάτων είναι η ίδια η κυβέρνηση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...