Τούρκικος Τύπος: Ομιλία του Ερντογάν για τις φοιτητικές διαδηλώσεις και τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Πολύ σκληρά λόγια από τον Πρόεδρο Ερντογάν στην προβοκάτσια του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου: Έχουμε δει αυτήν την ταινία εκατοντάδες φορές σε 18 χρόνια.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε την τελετή των εγκαινίων της γέφυρας Ντεβέγκετσιντι με τηλεδιάσκεψη. Αφού εξήγησε τα χαρακτηριστικά και τη σημασία της γέφυρας, ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις σχετικά με τα καυτά θέματα της εγχώριας και διεθνούς ατζέντας.

Αντιδρώντας στα γεγονότα  του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου είπε : “Παρακολουθούμε εκείνους που μετατρέπουν ένα διορισμό ρουτίνας σε μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν έκτροπα στα πανεπιστήμια μας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία ή την κατάκτηση δικαιωμάτων. Έχουμε δει αυτήν την ταινία εκατοντάδες φορές σε 18 χρόνια. Είδαμε την ίδια νοοτροπία στις 17-25 Δεκεμβρίου, και στο Γκεζί στις 15 Ιουλίου. Την είδαμε όταν προσκαλούσαν για πραξικόπημα. Την είδαμε όταν λεηλατούσαν τα εμπορεύματα των καταστηματαρχών. Την είδαμε όταν παρακολουθούσαμε αυτούς που καίγονταν να γονατίσουν την χώρα. Καθώς οι ίδιοι δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά προσπαθούν να γυρίσουν τη χώρα προς τα πίσω. Παρόλα αυτά το όραμα μας για το 2053 θα πραγματοποιηθεί”.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα γεγονότα των ΗΠΑ :Εκείνοι που δεν ανέχονται την τρομοκρατία και ούτε ακόμα την παραμικρή της επίπτωση, έχουν για χρόνια προσπαθήσει να αποτρέψουν τον αγώνα μας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις .Είδαμε τα παραδείγματα πριν από λίγους μήνες στη Γαλλία. Έχουμε δει παρόμοιες αντιδράσεις στα πρόσφατα γεγονότα και στην Αμερική. Όλες αυτές οι εξελίξεις καθιστούν υποχρεωτικό ο δυτικός κόσμος να κάνει μια ειλικρινή αυτοκριτική για τα θέματα της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και
των ελευθεριών. Εάν δεν γίνει αυτή η αυτοκριτική , ή εάν συνεχιστεί η νοοτροπία να παρουσιάζουν κάποιοι τα λάθη τους σαν να έχουν δίκιο, όπως εξάλλου έχουμε δει και στο παρελθόν, θα σημαίνει ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα νέο σταυροδρόμι.

Δ.Ι

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...