Τούρκικος Τύπος: Ομιλία του Ερντογάν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

– Πρόεδρος Ερντογάν: Είναι θέμα τιμής να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις που γίνονται ενάντια  στο Προφήτη μας. Ο Πρόεδρος Ερντογάν αντέδρασε στις προσβλητικές δημοσιεύσεις που στρέφονται ενάντια στο Μωάμεθ και στον εαυτό του γαλλικού περιοδικό Charlie Hebdo και δήλωσε :

“Είναι θέμα τιμής να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις που γίνονται ενάντια  στο Προφήτη μας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΑΚΡ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στη συνεδρίαση της Ομάδας του ΑΚΡ στη Βουλή. Μεταξύ άλλων είπε:

Στην αρχή της ομιλίας μου θέλω να πω περαστικά στη Χάταϊ και στην Ισκέντερουν που υπέστησαν το χτύπημα από τους τρομοκράτες οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας από τα βουνά Αμάνος όπου και οι δυνάμεις ασφαλείας μας απέτρεψαν μια μεγαλύτερη καταστροφή. Επιπλέον, παρατηρούμε ότι η παρουσία τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζει να αυξάνεται σε μέρη που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας κατά μήκος των συριακών συνόρων μας. Επαναλαμβάνω ότι εάν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για μεταφορά των τρομοκρατών έξω από τα όρια που έχουμε καθορίσει έχουμε νόμιμους λόγους να ενεργήσουμε όποτε το χρειαστούμε. Είναι επίσης σαφές ότι η δομή που προσπαθεί να δημιουργήσει η Αμερική κατά μήκος των ιρακινών συνόρων της Συρίας είναι ο προάγγελος νέων συγκρούσεων, ταλαιπωριών και τραγωδιών. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτή την κατάσταση. Η δύναμη της Τουρκίας αρκεί για να ξεκαθαρίσει τη Συρία από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Απαξιώ να πω οτιδήποτε για τον ανέντιμο που προσβάλλει τον αγαπητό μου προφήτη. Η θλίψη και ο θυμός μου δεν οφείλονται στην αποτρόπαια επίθεση εναντίον μου, αλλά επειδή το ίδιο μέσο είναι η πηγή της αγένειας προς τον Προφήτη μας. Γνωρίζουμε ότι ο στόχος δεν είναι προσωπικός, αλλά οι αξίες μας που υπερασπίζουμε. Βλέπουμε επίσης και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επεκτάσεις αυτών και στη χώρα μας. Γνωρίζουμε ακόμη ότι φωλιάζουν και κάτω από τη στέγη του κοινοβουλίου. Αυτά είναι σημάδια της επιστροφής της Ευρώπης στη βάρβαρη εποχή της. Τη Γαλλία και την Ευρώπη γενικά, δεν τις αξίζουν τις φαύλες, προκλητικές, άσχημες, μισητές πολιτικές του Macron και εκείνων που έχουν την ίδια νοοτροπία. Αυτή η νοοτροπία μαστίζει την ευρωπαϊκή δημοκρατία σαν καρκίνο. Καλούμε τους συνετούς Ευρωπαίους να αναλάβουν την πρωτοβουλία ενάντια σε αυτήν την επικίνδυνη τάση για ένα λαμπρό μέλλον για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Ζητάμε από αυτούς που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την εχθρότητα απέναντι στους Μουσουλμάνους και τους Τούρκους για να καλύψουν τις αποτυχίες τους στην εσωτερική πολιτική τους να πάρουν τα βρώμικα χέρια τους μακριά από τις ιερές μας αξίες. Φωνάζω στη Δύση. Εσείς δεν είστε που δολοφονήσατε ανθρώπους στην Αλγερία στη Ρουάντα; Δεν είστε αυτοί που σκοτώσατε ανθρώπους σε κάθε χώρα της Αφρικής για διαμάντια, για πετρέλαιο; Είστε δολοφόνοι. Αυτοί θέλουν να ξαναρχίσουν τις Σταυροφορίες. Στη χώρα μας υπάρχουν 435 εκκλησίες και συναγωγές και βρίσκονται υπό την εποπτεία και εγγύηση του κράτους μας. Δεν παρεμβήκαμε στην πίστη, τη λατρεία και στα ιερά κανενός. Δεν το κάνουμε και δεν θα το κάνουμε. Η καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί να μου εξηγήσει γιατί 100-150 Γερμανοί αστυνομικοί μπήκαν στο τζαμί Mevlana στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να γίνει τρομοκράτης και ένας τρομοκράτης δεν μπορεί να γίνει μουσουλμάνος.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που η Αρμενία κατέλαβε τα εδάφη των Τούρκων του Αζερμπαϊτζάν. Το λεγόμενη “Τρίο του Μινσκ”, Αμερική, Ρωσία και Γαλλία δεν μπόρεσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Χθες το βράδυ είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Πούτιν. Συζητήσαμε λεπτομερώς την κατάσταση. Είπαμε: «Τώρα ας τερματίσουμε αυτήν την κατάσταση στον Καύκασο. Εάν θέλετε, μπορούμε να το λύσουμε μαζί. Εσείς πραγματοποιείτε συναντήσεις με τον Pashinyan και εγώ θα συναντηθώ με τον αδερφό μου τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. Στείλτε την αντιπροσωπεία σας, να διαπραγματευτεί με τη δική μας. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας πρέπει να διαπραγματευτούν μεταξύ τους, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε κάτι. Εμείς είμαστε ειλικρινείς. Πιστεύω ότι και εσείς είστε ειλικρινείς. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.Φυσικά, θέσαμε και τις κόκκινες γραμμές μας. Φυσικά θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο όταν υπάρξει υπέρβαση αυτών των κόκκινων γραμμών.

Δ.Ι

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...