Τουρκικός Τύπος: Oruç Reis – Ελληνοτουρκικά και Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Το Oruç Reis, τα Ελληνοτουρκικά και οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ απασχολούν τον Τουρκικό Τύπο. Σε ότι αφορά στην επιδημία κορονοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 340.450 και οι θάνατοι 9.014. Υπουργός Koca: Τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη αυξήθηκαν κατά 50% τον τελευταίο μήνα.

Όλα τα ΜΜΕ

–  Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνομίλησε με τον Πούτιν
 Κατά τη σ0υνομιλία των δύο ηγετών, συζητήθηκε το ζήτημα του Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, της Συρίας και της Λιβύης.

–  Ομιλία Ρ.Τ.Ερντογάν 
Οι τίτλοι των θεμάτων που έθιξε είναι:
–  Οι τρομοκράτες διείσδυσαν στον Ιατρικό Σύλλογο Τουρκίας.
–  Θα ανακοινωθούν καλές ειδήσεις από τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
–  Βαρώσια. «Τα Βαρώσια ανήκουν στους Τουρκοκύπριους. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν».

CNN Türk

–  Συναγερμός “12 μιλίων” στην Ελλάδα: Τι θα κάνουμε εάν το Oruç Reis πλησιάσει το Καστελόριζο;

Σαμπάχ

Συναγερμός «Oruç Reis» στην Ελλάδα! Η αμετροεπής δήλωση από την Αθήνα προς τη Τουρκία.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης Navtex το Oruç Reis έφτασε χθες στην περιοχή όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες. Ο υπουργός Ντονμέζ δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Οι δοκιμές ξεκίνησαν χθες και σήμερα αρχίζουμε να παίρνουμε τα πρώτα σεισμικά αποτελέσματα». Η Ελλάδα πανικοβλήθηκε από τη συνέχιση των ερευνών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως εξάλλου έχει και το δικαίωμα με βάση το διεθνές δίκαιο. Η Αθήνα συνεχίζοντας τους ισχυρισμούς της για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας των νησιών παράγει σκανδαλώδη σενάρια για την αποτροπή των δραστηριοτήτων του Oruç Reis. Οι Έλληνες εμπειρογνώμονες εξωτερικής πολιτικής, οι οποίοι συμφωνούν ότι η νέα κρίση του Oruç Reis είναι πολύ πιο σοβαρή από τις προηγούμενες, διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αντίδραση που πρέπει να δείξει η Ελλάδα εάν το Oruç Reis πλησιάσει πιο κοντά από τα 12 μίλια στο Καστελόριζο. 
Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας μιλώντας στη τηλεόραση του Skai εκανε την αμετροεπή δήλωση: «Ο κορσές που φόρεσε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 1 έως 2 Οκτωβρίου ήρθε πολύ στενός στη Τουρκία. Τώρα προσπαθεί να τον βγάλει».

Γενί Σαφάκ

Στελέχη του Κόμματος της Χρυσής Αυγής, που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα, καταδικάστηκαν
σε φυλάκιση.

Μεταξύ των βουλευτών βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Λαγός, ο οποίος έσκισε την τουρκική σημαία κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ΕΕ που κουνά το δάχτυλό της στη Τουρκία για τη «δημοκρατία» όταν πρόκειται για την Αθήνα σωπαίνει.

Πρακτορείο Αναντολού

Η εταιρεία BSH-Pitsos μεταφέρει τη παραγωγή της από την Ελλάδα στη Τουρκία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...