Τουρκικός Τύπος: Ως «τρομοκράτες» κατηγορεί τους φοιτητές ο Ερντογάν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου: Η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό πρέπει να γίνει βάσει κυριαρχικής ισότητας

Ο υπουργός Τσαβούσογλου πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ερσίν Τατάρ όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό εδώ και 52 χρόνια ήταν ανεπιτυχής λόγω της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με τον τουρκοκυπριακό λαό και την ΤΔΒΚ. Τώρα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση βάσει της κυριαρχικής ισότητας. Εάν υπάρχει κυρίαρχη ισότητα, τότε μπορεί να υπάρχουν δύο κράτη». Και συνεχίζοντας: «Όλες οι διαδικασίες έχουν κορεσθεί. Γνωρίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα βοηθήσουν. Πιστεύω ότι το γνωρίζει αυτό και η ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία δυστυχώς δεν ακολουθεί όπως εμείς, μια στάση αρχών και ειλικρίνειας. Δεν υπάρχει νόημα να διαπραγματευτούμε για μια ομοσπονδία. Πρέπει σε μια άτυπη συνάντηση να δούμε πρώτα τί θα διαπραγματευτούμε. Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Σίγουρα έχουμε ερωτήσεις. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πόσο ειλικρινής είναι και η απέναντι πλευρά. Έτσι θα δούμε εάν υπάρχει ή όχι έδαφος για διαπραγματεύσεις σε αυτή τη συνάντηση. Η Τουρκία επιθυμεί να εργαστεί αρμονικά με την ΤΔΒΚ».
Απευθυνόμενος στους τουρκοκύπριους ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε:
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μαζί σας θα είμαστε σε αρμονία. Θα δούμε μαζί τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ και των τουρκοκυπρίων και θα τα υπερασπιστούμε μαζί λαμβάνοντας από κοινού αποφάσεις».

Ο υπουργός Άμυνας Ακάρ συναντήθηκε με την ομόλογό του Κάρενμπαουερ στη Γερμανία
Μετά την συνάντηση τους οι δύο υπουργοί έκαναν δηλώσεις.
Από τη μεριά του, ο Ακάρ, αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία που του έγινε, μίλησε για «ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

«Η Τουρκία είναι και θα παραμείνει ένας σημαντικός ΝΑΤΟϊκός εταίρος» δήλωσε η Κραμπ-Κάρενμπαουερ, σπεύδοντας να τονίσει ότι η χώρα αυτή συνεισέφερε πάντα σοβαρά στην ασφάλεια της Ευρώπης και ότι «και οι δύο χώρες έχουν κοινό συμφέρον από την διατήρηση της σταθερότητας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ».

Η γερμανίδα υπουργός δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνομιλίας «έθιξε τα δύσκολα θέματα» και χαιρέτισε την επανάληψη των ελληνοτουρκικών συνομιλιών, αναφέροντας ότι «αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί». Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι «όλα τα μέρη θα επωφεληθούν της ευκαιρίας να διεξαγάγουν έναν διάλογο» και υπενθύμισε ότι «η Γερμανία διαδραματίζει εδώ έναν ρόλο μεσολαβητή», αναφέροντας μάλιστα ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους της από Ελλάδα και Κύπρο.

Φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

Τζουμχουριγιέτ

Δήλωση από 35 προέδρους δικηγορικών συλλόγων κατά της αστυνομικής βίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου: Η μεταχείριση των φοιτητών είναι παράνομη. Το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα της έρευνας “διορισμός του πρύτανη”: Και τα μέλη των AKP και MHP δεν το θέλουν!

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η MetroPoll Research Company, το 69% των πολιτών δεν θεωρούν σωστό να διορίζουν μέλη του κόμματος ως πρυτάνεις. Ενώ το 50,6% εκείνων που ψήφισαν AKP δεν βρήκαν σωστή την απόφαση, το 13% δεν εξέφρασε τη γνώμη του. Από την άλλη πλευρά, το 23,5% των ψηφοφόρων του MHP που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι βρήκαν την απόφαση σωστή και το 63,8% την έκρινε λάθος.

Δήλωση του Ερντογάν για τις κινητοποιήσεις: Τους κατηγόρησε για τρομοκρατία!
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου «τρομοκράτες».
Απευθυνόμενος στους φοιτητές είπε: «Είστε φοιτητές ή είστε τρομοκράτες που επιχειρείτε να εισβάλετε στο γραφείο του πρύτανη; Αυτή η χώρα δεν θα είναι η χώρα που θα κυριαρχείται από τρομοκράτες και δεν θα δώσουμε ποτέ αυτήν την ευκαιρία. Κάνουμε ότι είναι απαραίτητο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτή η χώρα δεν θα βιώσει ξανά τα γεγονότα του Γκεζί».

– Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου Μελίχ Μπουλού: Δεν σκέφτομαι σε καμία περίπτωση την παραίτηση

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...