Τουρκικός Τύπος: «Περιμένουμε πολύ ισχυρή αλληλεγγύη από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

– 69 χρόνια η Τουρκία στο ΝΑΤΟ
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ Κόνολι: Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Συμμαχία.

Ο πρόεδρος Κόνολι,αφού συνεχάρη την 69ετή επέτειο της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε: «Η Τουρκία βρισκόμενη στην πρώτη γραμμή πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Συμμαχία, είναι πάντα ένας ισχυρός σύμμαχος».

Μήνυμα από τον Αλτούν προς το ΝΑΤΟ: Διαφωνούμε έντονα με τον εξοπλισμό της τρομοκρατίας

Στο πάνελ που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας, όπου συζητήθηκε η έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ με τίτλο«”ΝΑΤΟ 2030: Μαζί για μια νέα εποχή», έστειλε βιντεο-μύνημα ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας καθηγητής Αλτούν.

Ο Αλτούν, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά για την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και έκανε τις προτάσεις του για την καλύτερη λειτουργία της συμμαχίας, εκφράζοντας τα παράπονα της χώρας του μεταξύ άλλων είπε:

«Έχει πλέον γίνει αναγκαιότητα για το ΝΑΤΟ να ενεργεί πολύ πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά απέναντι σε ασύμμετρες απειλές, ειδικά από τρομοκρατικές οργανώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, μας ενάντια στις επιθέσεις που έχει υποστεί η χώρα μας. Η Τουρκία αγωνίζεται και πέρα από τα νότια σύνορα της, που είναι και σύνορα του ΝΑΤΟ, ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες επηρεάζουν την Ευρώπη και όλους τους συμμάχους. Και όταν μόνη της τους νικάει, μας στεναχωρεί να ακούμε από αυτούς που θεωρούμε σύμμαχους μας δηλώσεις πέραν της λογικής και να βλέπουμε να υποστηρίζουν αυτούς που είναι κοινοί εχθροί μας. Οι συμπεριφορές αυτές επισκιάζουν την εμπιστοσύνη μας στο ΝΑΤΟ. Αυτές οι βρώμικες πολιτικές αμαυρώνουν και την αξιοπρέπεια της συμμαχίας».

Στρεφόμενος κυρίως προς της ΗΠΑ τόνισε:

«Δεν θέλουμε να ληφθούν μέτρα που αποδυναμώνουν την νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο. Αντιτασσόμαστε σθεναρά στον εξοπλισμό και την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Συρία και το Ιράκ. Επιμένουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μαζί ενάντια στους κινδύνους που μας απειλούν. Έχουμε προδοθεί στον αγώνα μας για να αποτρέψουμε νέα κύματα μετανάστευσης που θα μπορούσαν να προξενήσουν μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη όπως και στο θέμα της Συρίας. Το ισχυρότερο μέλος της συμμαχίας έχει εξοπλίσει σαν στρατό το PYD / YPG, που αποτελούν το μακρύ χέρι του ΡΚΚ στη Συρία».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...