Τουρκικός Τύπος: Σημαντικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του AKP Ομέρ Τσελίκ

ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Διαπραγματεύσεις - Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ομέρ Τσελίκ έκανε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της κεντρικής επιτροπής.

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας είπε:

Σχεδόν όλοι είναι περίεργοι για την απόδοση στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και θέλουν να συναντηθούν με τον πρόεδρό μας για να έχουν πληροφορίες και υποστήριξη.
To προσόν της Τουρκίας να είναι ασφαλής μεσολαβητής εκτιμάται από όλους. Η ανθρωπιστική μας βοήθεια προς την Ουκρανία και οι προσπάθειές μας να ανοίξουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους έχουν θετικά αποτελέσματα.
Τελικά, η μεταφορά της διπλωματικής προσπάθειας στο επίπεδο των ηγετών είναι που θα τερματίσει τον πόλεμο. Ο κ. πρόεδρος έχει επανειλημμένα ενημερώσει και τους δύο ηγέτες ότι η προετοιμασία μας έχει ολοκληρωθεί και ότι μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε.
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες είναι εξαιρετικά θλιβερές.Οι δολοφονίες παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και πολιτών είναι μια εξαιρετικά μεγάλη καταστροφή.Αυτές οι απάνθρωπες πράξεις πρέπει να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν τα προβλήματα. Φαίνεται ότι υπάρχουν πράξεις που δεν συνάδουν με τους νόμους του πολέμου και ότι έχουν διαπραχθεί κάποιες φονικές σφαγές.”

Μιλώντας για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ τόνισε:

“Όσοι έλεγαν ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό αμφισβητούσαν την Τουρκία. Ωστόσο, έχει φανεί ότι χωρίς την Τουρκία, δεν μπορεί ποτέ να δημιουργηθεί μια σίγουρη αρχιτεκτονική στον οργανισμό.
Βλέπουμε ότι δεν έχει νόημα η ΕΕ να διεξάγει μια σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία χωρίς την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία από μόνη της επιδεικνύει τη διπλωματική ικανότητα που θα έπρέπε να επιδείξει η ΕΕ. Στη σύνοδο κορυφής των ηγετών οπωσδήποτε η πρέπει να παραβρεθεί και ο πρόεδρος τηςΤουρκίας.”

190% ο μέσος όρος αυξήσεων σε βασικά φρούτα και λαχανικά !

Ο καθηγητής Σενόλ Μπαμπουστζού παραθέτει πίνακα με τιμές σε συνηθισμένα λαχανικά και φρούτα όπως διαμορφώθηκαν φέτος σε σύγκριση με πέρσι

Στο σχόλιο του γράφει πως θα έπρεπε αυτές οι τιμές να συνεκτιμηθούν με τον επίσημο πληθωρισμό που ανακοίνωσε η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία

Αγωγή 1 εκ. λιρών του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κιλιτσντάρογλου

Ο πρόεδρος Ερντογάν υπέβαλε αγωγή ενός εκατομμυρίου λιρών κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου για τη φράση του “Εσύ δεν είσαι οικονομολόγος, το πολύ-πολύ να είσαι εισπράκτορας της συμμορίας των πέντε (*). Ένας εισπράκτορας που έχει βάλει στο μάτι τα λεφτά του κόσμου.”

(*) Ως “συμμορία των πέντε” στην Τουρκία εννοείται μία μικρή ομάδα εργολάβων που έχουν πάρει τεράστιο μερίδιο από τα δημόσια έργα στην εποχή Ερντογάν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...