Τουρκικός Τύπος: Σημαντικές δηλώσεις Ερντογάν μετά τη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα  ΜΜE

Σημαντικές δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου 

Το προεδρικό υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα όπως η καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η εξωτερική πολιτική, η οικονομία, καθώς και η διάρκεια των διακοπών για την γιορτή της θυσίας. 

Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε σημαντικές δηλώσεις μετά την συνάντηση.

Αφού έδωσε στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών αναφερόμενος στην οικονομία δήλωσε : “Ο τουριστικός τομέας μας λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην παραγωγή και τις εξαγωγές. Το 2021, θα σπάσουμε το ρεκόρ όλων των εποχών φτάνοντας τις εξαγωγές σε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Φυσικά, έχουμε προβλήματα στην οικονομία. Αλλά οι δυνατότητες μας είναι πολύ πιο πάνω από αυτές τις δυσκολίες. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε η ανερχόμενη οικονομία του κόσμου με το ρυθμό ανάπτυξης που θα φτάσουμε το 2021.

Κάνουμε σταθερά βήματα προς τα εμπρός στην οικονομία για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Το όραμα του 2023 και 2053 δεν είναι συνηθισμένοι πολιτικοί λόγοι. Είναι η έκφραση ενός ιστορικού σταυροδρομιού για τη χώρα μας”.

Στη συνέχεια τόνισε : “Την επόμενη Πέμπτη είναι η επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Το έπος της 15ης Ιουλίου είναι ένα ιστορικό σημείο καμπής από το οποίο μπορούν να αντληθούν μαθήματα. Θα εκφράσουμε ξανά την ευγνωμοσύνη μας στο έθνος μας στις εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουμε προσωπικά στις 15 Ιουλίου. Θα είμαστε στη Βόρεια Κύπρο κατά τη διάρκεια της γιορτής της θυσίας. Θα παρακολουθήσουμε τις τελετές της 20ης Ιουλίου”. 

Δ.Ι

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...