Τουρκικός Τύπος: Σκληρό μήνυμα Κιλιτσντάρογλου προς την κυβέρνηση

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Το σκληρό μήνυμα του Κιλιτσντάρογλου προς την κυβέρνηση τη 10η ημέρα του σεισμού: “Λέω ξεκάθαρα, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους“, σημειώνεται στον Τουρκικό Τύπο, καθώς τα σενάρια για τις τουρκικές εκλογές είναι πολλά στη σκιά του καταστροφικού σεισμού.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έκανε δηλώσεις στην έδρα του CHP στην Άγκυρα τη 10η ημέρα της καταστροφής από τον σεισμό.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΑΚΡ για την εγκατάλειψη της περιοχής στην τύχη της, ο Κιλιτσντάρογλου αντέδρασε στα αιτήματα της κυβέρνησης για “αναβολή των εκλογών” και δήλωσε: “Το λέω ξεκάθαρα, οι εκλογές θα διεξαχθούν στην ώρα τους.Το σύνταγμα είναι πολύ σαφές, οι εκλογές δεν μπορούν να αναβληθούν σε περίπτωση καταστροφών και δεν υπάρχει τέτοια εξουσιοδότηση σε κανέναν.Ακόμη και για έναν πόλεμο αποφασίζει η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση. Σας λέω, ούτε καν να το σκέφτεστε. Αν το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών το ζητήσει, θα είναι σαν να ζητάει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας”.Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στην έκφραση “η καταστροφή του αιώνα” που πρόβαλε η κυβέρνηση για να αποφύγει την ευθύνη μετά τον σεισμό, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: “Η καταστροφή του αιώνα για αυτή τη χώρα είναι το μονοπρόσωπο καθεστώς, ο Ερντογάν. Είναι η προδοσία του αιώνα και η ανικανότητα του αιώνα. Ενώ ο λαός μας πέθαινε, έκαναν ιδιαίτερες προσπάθειες να το μεταφέρουν αυτό σε πολιτική βάση. Έδωσαν εντολή στα κανάλια ειδήσεων να ελαφρύνουν την ευθύνη τους”.

Στη συνέχεια τόνισε:

“Ο Ερντογάν κυκλοφορεί με το μήνυμα ‘Δώστε μου έναν ακόμη χρόνο’. Ερντογάν, αυτή η χώρα σου έδωσε 20 χρόνια.Τώρα δεν μπορεί να σου δώσει όχι ένα χρόνο αλλά ούτε μια ώρα.Θα αλλάξουμε αυτή την εξουσία με τις ψήφους του λαού. Δεν αρκεί μόνο να αλλάξουμε την εξουσία, θα αλλάξουμε και τη νοοτροπία του ενός ανδρός”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...