Τουρκικός Τύπος: Στήριξη στον αγώνα των αμερικανών φοιτητών από τα πανεπιστήμια της Τουρκίας

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Εφημερίδα Γενί Σαφάκ

Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλλε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στο Bloomberg ανώτερος αξιωματούχος σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο που θα πραγματοποιούσε στις 9 Μαΐου.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η απόφαση για την αναβολή ελήφθη λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Ερντογάν.

Πρακτορείο Αναντολού

Τα τουρκικά πανεπιστήμια υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις των Αμερικανών φοιτητών για τη Γάζα

Ενώ οι κινητοποιήσεις για τη Γάζα, που ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες από το πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστήμια διαφόρων πολιτειών, συνεχίζονται, τα πανεπιστήμια της Τουρκίας έκαναν δήλωση υποστήριξης των Αμερικανών φοιτητών. Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα τουρκικά και στα αγγλικά στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε η εξής δηλώσεις:

“ Διαπράττεται βία εναντίον φοιτητών που διαμαρτύρονται ειρηνικά για τις θηριωδίες που αποσκοπούν για περισσότερους από έξι μήνες στην θανάτωση αθώων ανθρώπων που ζουν στη Γάζα. Από το πανεπιστήμιο Κολούμπια μέχρι το Γέιλ, από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μέχρι το Χάρβαρντ, οι διαδηλωτές απαιτούν από τα πανεπιστήμιά τους να υποστηρίξουν τις εκκλήσεις τους για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να διακόψουν τους δεσμούς τους με εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ. Φοιτητές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και τα πανεπιστήμια στράφηκαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες. Λυπούμαστε βαθύτατα και καταδικάζουμε έντονα τη δυσανάλογη αντίδραση στην ειρηνική αντίδραση των φοιτητών των πανεπιστημίων ως πλήγμα στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την ακαδημαϊκή ελευθερία”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...