Τουρκικός Τύπος: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους  πριν την έναρξη των συνομιλιών, ο πρόεδρος Ερντογάν ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον Πούτιν και λέγοντας:

“Οι συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών στην Τουρκία ήταν παραγωγικές, συζήτησαν πολλά θέματα σε πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό τομέα και τώρα πιστεύω ότι θα κλείσουμε αυτά τα θέματα. Αυτό θα ανοίξει μια πολύ διαφορετική σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και θα αποκαλύψει τον ρόλο που διαδραματίζουν οι δύο χώρες στην περιοχή.”

Ο πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

“Πιστεύω ότι η ιδιαίτερη προσοχή που θα δώσουμε στις εξελίξεις στη Συρία με αυτή την ευκαιρία θα φέρει ανακούφιση στην περιοχή. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι μεγάλης σημασίας και πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις που θα κάνουμε για αυτό το θέμα θα ενδυναμώσουν τα βήματά μας.”

Απευθυνόμενος στον Πούτιν είπε:

“Όπως είπατε και εσείς, το θέμα του Άκουγιου έχει μεγάλη σημασία. Επειδή ο ενεργειακός σταθμός του Άκουγιου θα εφοδιάζει το 10% του ενεργειακού δυναμικού της Τουρκίας πιστεύω ότι θα ήταν ωφέλιμο να κάνουμε μια λεπτομερή συζήτηση για αυτό το θέμα.”

Ο δε Ρώσος πρόεδρος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ευγνώμων στην Τουρκία για την αδιάκοπη ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία.”

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη αποστολή του πλοίου γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν 

Γίνονται οι τελικές προετοιμασίες πριν από την πρώτη αποστολή του γεωτρύπανου  Αμπντουλχαμίτ Χαν, το οποίο θα αποπλεύσει στις 9 Αυγούστου.

Το Αμπντουλχαμίτ Χαν είναι το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας μετά το Φατίχ,το Κανουνί και το Γιαβούζ. Το πλοίο, που διαθέτει τεχνολογία έβδομης γενιάς, έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα και έχει τη δυνατότητα να τρυπήσει έως και 12.200 μέτρα.

Μετά την ολοκλήρωση των τελικών προετοιμασιών, το πλοίο θα αποπλεύσει από το λιμάνι Μέρσιν Τάσουτζου για τον πρώτο του προορισμό γεώτρησης με μια τελετή που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου με τη συμμετοχή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...