Τουρκικός Τύπος: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Υπό την προεδρία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Στη γραπτή δήλωση που έγινε μετά τη συνεδρίαση υπήρξαν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Στο Συμβούλιο δόθηκαν πληροφορίες για τις επιτυχώς πραγματοποιηθείσες επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και συζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης.

Έχει εκφραστεί ότι είναι απαράδεκτο για την Ελλάδα, η οποία τηρεί επίμονα τη στάση της ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας και συμμαχίας, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και πέρα       από τις προκλητικές της ενέργειες αυξάνει τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου.

Η ελληνικές αρχές κλήθηκαν επίσης να βάλουν τέλος στις παράνομες δραστηριότητές τους κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παράτυπων μεταναστών.

Συζητήθηκαν διεξοδικά η σύνοδος των ηγετών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη και τα αποτελέσματά της. Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει πλήρως και ειλικρινά τις υποχρεώσεις της στη συμμαχία στην οποία είναι μέλος εδώ και εβδομήντα χρόνια, τονίστηκε ότι αναμένει την ίδια προσέγγιση και από άλλα μέλη της συμμαχίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύμμαχοί μας κλήθηκαν να σταθούν δίπλα και να στηρίξουν την Τουρκία στον αγώνα κατά της FETÖ και των, PKK/KCK-PYD/YPG.

Επιβεβαιώθηκε σθεναρά ότι οι προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψη του προδοτικού δικτύου σε συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα.

Αξιολογήθηκε το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο αγώνας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ, του δράστη της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψη αυτού του προδοτικού δικτύου, το οποίο συνεργάζεται με όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και κέντρα που στοχεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Τουρκίας, θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα.

Επαναλάβαμε την έκκλησή μας για άμεσο τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και για συνολική κατάπαυση του πυρός προτού προκαλέσει περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της Τουρκίας για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης και την επίλυση του ζητήματος που μετατρέπεται σε παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...