Τουρκικός Τύπος: Συνέντευξη τύπου του Ερντογάν για την επιδημία, συνταξιούχους και εργαζόμενους

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜE

Συνέντευξη τύπου του Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση του προεδρικού υπουργικού συμβουλίου. 

Στην ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην επιδημία, στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους. 

Όσον αφορά τις εξαγωγές και την ανάπτυξη δήλωσε :” Υπήρξε αύξηση 40% στις εξαγωγές τους πρώτους έξι μήνες σε σύγκριση με πέρυσι. Στο τέλος του έτους, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, θα επιτύχουμε εξαγωγές πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά τα αναμενόμενα μεγέθη ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι βασικοί δείκτες δείχνουν αύξηση περίπου 20%”.

Σε σχέση με τις επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, είπε : “Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων, τα στελέχη του ΡΚΚ ,για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν μπόρεσαν να δράσουν στο Βόρειο Ιράκ, να συνεδριάσουν και να διαχειριστούν την οργάνωση”. 

Όσον αφορά την καταπολέμηση της FETÖ ,ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε τα εξής: “Με την επίγνωση ότι αυτός ο αγώνας είναι μακροπρόθεσμος, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξάρθρωση της FETÖ .Μπορούμε να πούμε ότι περισσότερα από 100 άτομα από πολλές χώρες έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που στοχεύουν στα μέλη της οργάνωσης που δρουν στο εξωτερικό”. 


Τζουμχουριγιέτ

Οι γυναίκες είναι σε δράση για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης 

Εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. 

Η Τουρκία αποσύρθηκε από τη  Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης στις 20 Μαρτίου με την υπογραφή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και καταργήθηκε την 1η Ιουλίου 2021. 

Με το σύνθημα “Δεν παραιτούμαστε από το σύνταγμα, το νόμο και τη συμφωνία” διαδήλωσαν εκατοντάδες γυναίκες μετά από το κάλεσμα της πλατφόρμας “Ενώσεις Γυναικών για να σταματήσουν τα εγκλήματα ενάντια στις γυναίκες”.

Συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν επίσης “Δεν θα μείνεις ποτέ μόνη σου”, “Δεν εγκαταλείπουμε τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης”, “Η διάκριση είναι έγκλημα”, “Θα σταματήσουμε τα εγκλήματα ενάντια στις γυναίκες”, “Θα κερδίσουμε την ισότητα και την ελευθερία”, “Η δικαιοσύνη πεθαίνει, πού είναι το σύνταγμα”. 

Κάνοντας την πρώτη δήλωση εκ μέρους των γυναικών, ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας Αϊσέν Ετζέ Καβάς είπε ότι ενώ εκατοντάδες γυναίκες δολοφονήθηκαν, η κυβέρνηση αποσύρθηκε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Τονίζοντας ότι οι απαγορεύσεις και η καταπίεση δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα τους, συνέχισε: “Θα ξεπεράσουμε τις απαγορεύσεις. Συναντιόμαστε στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούμε και συνεχώς αντιμετωπίζουμε την αστυνομία. Που ήταν όταν κακοποιούνταν οι γυναίκες;” 

Η γενική γραμματέας της πλατφόρμας Φιντάν Ατάσελιμ δήλωσε : “Αυτοί δεν κάνουν πίσω ,  δεν θα κάνουμε και εμείς. Θα εφαρμόσουμε το κάθε άρθρο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης”. Λέγοντας ότι η κυβέρνηση φοβάται το σύνταγμα, το νόμο και τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, συνέχισε : “Η κυβέρνηση νιώθει άβολα με τις γυναίκες που θέλουν ισότητα. Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι θα αποσυρθούμε στα σπίτια μας. Θα είμαστε στις πλατείες. Θα αγωνιστούμε για κάθε γυναίκα που δολοφονείται ή εκτίθεται σε βία”.

Μετά τις δηλώσεις, οι γυναίκες τερμάτισαν τη διαμαρτυρία φωνάζοντας συνθήματα στους δρόμους του Kαντίκιοϊ. 

Δημοσκόπηση: Οι ψήφοι της προεδρικής συμμαχίας έχουν “λιώσει” 

Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του Κέντρου Κοινωνικοπολιτικών Μελετών.

Τα αποτελέσματα για τις κοινοβουλευτικές εκλογές είναι ως εξής:

AKP               : 29,3 %

CHP               : 27,0 %

İYİ Parti          : 12,6 %

HDP                : 11,6 %

MHP                :  6,5 %

ΑΛΛΟ              :  4,3 %

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, φαίνεται ότι ενώ το AKP μειώθηκε κατά 7,4 % και το MHP κατά 1,5 % οι ψήφοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης αυξήθηκαν. 

Τα αποτελέσματα για τις προεδρικές εκλογές είναι ως εξής:

Ρ.Τ.Ερντογάν                           : 28,0 %

Αυτόν που θα μου υποδείξει
το κόμμα μου                           : 14,6 %

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου            : 13,7 %

Εκρέμ Ιμάμογλου                      : 10,6 %

Σελαχατίν Ντεμιρτάς                  :  7,3 %

Μεράλ Άκσενερ                           : 6,3 %

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...