Τουρκικός Τύπος: «Τα επόμενα εκατό χρόνια θα είναι ο αιώνας του πολιτισμού μας»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Πρόεδρος Ερντογάν: Τα επόμενα εκατό χρόνια θα είναι ο αιώνας του πολιτισμού μας

Η 951η επέτειος του Μαλαζγκίρτ (σ.σ.Ματζικέρτ), της νίκης που έκανε την Ανατολία πατρίδα των Τούρκων, γιορτάστηκε με μια ενθουσιώδη τελετή.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συμμετείχε στην τελετή έκανε σημαντικές δηλώσεις.

“Δεν θα αφήσουμε ποτέ να ξεχαστεί το Μαλαζγκίρτ”, είπε,”Θα το κρατάμε πάντα ζωντανό στην καρδιά και στο μυαλό μας.”

Δηλώνοντας ότι υποσχέθηκαν στο έθνος να φτάσουν στους στόχους που έθεσαν για την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας το 2023, ότι ετοίμασαν το όραμα του 2053 που το αφιέρωσαν στην 600η επέτειο της κατάκτησης (σ.σ.της Κωνσταντινούπολης) και ότι έστησαν τα όνειρα του 2071 που αφιέρωσαν στην 1000ή επέτειο της νίκης του Μαλαζγκίρτ, ο Ερντογάν είπε: “Στην πρόσφατη ιστορία μας, ο 19ος αιώνας ήταν ο αιώνας της κατάρρευσης,ο 20ος αιώνας ήταν η εποχή της ανάστασης. Ο 21ος αιώνας στον οποίο ζούμε θα είναι ο αιώνας της τεράστιας ανάπτυξής μας. Πρώτα ο θεός ο επόμενος αιώνας θα είναι ο αιώνας του δικού μας πολιτισμού.”

Χουλουσί Ακάρ προς τους Έλληνες : Είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που άρχισε πριν από έναν αιώνα

Στην επέτειο της μεγάλης νίκης (σ.σ.στην Μικρά Ασία), ο ανταποκριτής της Χουριγιέτ Φατίχ Τσεκίργκε συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ  στο αρχηγείο του δυτικού μετώπου στο Άκσεχιρ και συνομίλησε μαζί του στο ίδιο τραπέζι όπου ο Ατατούρκ έδωσε τη νύχτα της 25ης Αυγούστου τη διαταγή για την μεγάλη επίθεση. Τι περίεργη σύμπτωση που την ίδια μέρα όπου πριν από 100 χρόνια δόθηκε η διαταγή για την επίθεση στις ελληνικές δυνάμεις εισβολής, το θέμα ήταν η παρενόχληση από την Αθήνα των τουρκικών αεροσκαφών που πήραν μέρος σε αποστολή του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα αυτό, ο Υπουργός έκανε μια ιστορική προειδοποίηση από αυτό το τραπέζι της νίκης:

“Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα ; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη,  λέμε προς την Ελλάδα ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που άρχισε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ιδιαίτερα να πάρετε μάθημα από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα καταλήξουν σε απογοητεύσεις.”

Στη συνέχεια απαντώντας και σε άλλες ερωτήσεις δήλωσε: 

“Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά και παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας. Εξοπλίζετε τα νησιά, διεκδικείτε 10 μίλια εναέριου χώρου παρόλο που έχετε 6 μίλια χωρικά ύδατα. Έρχεστε κάτω από τη μύτη μας και μας αποκαλείτε και επεκτατικούς, έλεος!

Εμείς λέμε πως στην Ελλάδα άρχισε ένας μάταιος εξοπλισμός. Τα χρήματα του ελληνικού λαού ξοδεύονται μάταια σε όπλα και εξοπλισμό των οποίων ο οικονομικός βίος έχει ολοκληρωθεί. Μεταχειρισμένα αεροσκάφη, μεταχειρισμένα άρματα, μεταχειρισμένα πυροβόλα, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Με αυτά δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά. Εάν με αυτές τις ενέργειες που κάνετε προσπαθείτε να υπερασπιστείτε την Ελλάδα,  αυτές είναι υπερβολικές για την άμυνα. Δεν έχετε ανάγκη από τόσα όπλα για την άμυνα. Αλλά εάν εξοπλίζεστε  ενάντια στην Τουρκία τότε είναι πολύ λίγα.”

Σε ερώτηση για τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν ο υπουργός προειδοποιεί και εδώ:

“Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς για το Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο ως κοινό χώρο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, και πάντα το ζητούσαμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και οι νόμοι ούτε των ιδίων μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα σε αυτές τις περιοχές.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...