Τουρκικός Τύπος: «Θα κάνουμε το ναυτικό μας τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Πρόεδρος Ερντογάν: Θα κάνουμε το ναυτικό μας τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο

Με ευρεία συμμετοχή διεξάγεται η “Άσκηση Γαλάζια Πατρίδα” που ξεκίνησε στις 11 Απριλίου στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε σημαντικές δηλώσεις συμμετέχοντας στην άσκηση μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

“Ως έθνος με την πιο βαθιά ριζωμένη κρατική και στρατιωτική παράδοση στον κόσμο, έχουμε ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα και να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας ανά πάσα στιγμή. Η ύπαρξη των ηρωικών στρατιωτών μας, που είναι σε υπηρεσία μέρα και νύχτα, είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την γαλήνη και το μέλλον μας.”

Συνεχίζοντας είπε:

“Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα 2022, η οποία συνεχίζεται από τις 11 Απριλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκγύμναση για επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού μας και να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των εγχώριων και εθνικών οπλικών συστημάτων μας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ύπαρξη ισχυρής ναυτικής δύναμης στην Τουρκία, η οποία είναι μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές, δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες με αποφασιστικότητα έως ότου έχουμε το ισχυρότερο ναυτικό στην περιοχή και στον κόσμο με τα οπλικά συστήματα που έχουμε αναπτύξει για τα πλοία μας και με τα νέα πλοία που κατασκευάσαμε.”

Αναφερόμενος και στους μετανάστες τόνισε:

“Ο στρατός μας είναι μια δύναμη που πραγματοποιεί τις πιο ολοκληρωμένες επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολλά μέρη του κόσμου καθώς και την άμυνα της πατρίδας με όλα τα στοιχεία του. Ενώ οι χώρες που αυτοαποκαλούνται ανεπτυγμένες και σύγχρονες αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στις θάλασσες και μάλιστα να προσπαθούν να τους σκοτώσουν βυθίζοντας τις βάρκες τους, εμείς, με το ναυτικό και την ακτοφυλακή μας, σώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές από το να χαθούν στα σκοτεινά νερά και κερδίσαμε την εκτίμηση του κόσμου.

Οι ηρωικοί στρατιώτες μας εξακολουθούν να πραγματοποιούν μια ολοκληρωμένη επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στοιχείων στο βόρειο Ιράκ. Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι το έλεος του Θεού σε όλους τους μάρτυρες μας, ιδιαίτερα στους στρατιώτες μας που μαρτύρησαν στην επιχείρηση Δαγκάνα-Κλειδαριά.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...