Τουρκικός Τύπος: «Θεωρούμε τις απειλές ως δήλωση πολέμου»… λέει η Κυβέρνηση της Τρίπολης για Αίγυπτο

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Κορονοϊός

Κρούσματα: 187.685
Θάνατοι: 4.950

Στο Τουρκικό Αστικό Τύπο κυριαρχούν τα ζητήματα του προσφυγικού, της Λιβύης και του Κορονοϊού. Για Τσαβούσογλου-Συνέντευξη στην Süddeutsche Zeıtung δεν υπάρχει αναφορά ακόμη.

TRT (Τούρκικη Ραδιοφωνία Τηλεόραση)

Μια νέα εποχή θα ξεκινήσει στον αμυντικό κλάδο με τον εγχώριο κινητήρα πυραύλων που δοκιμάστηκε πριν λίγες μέρες στο Εσκίσεχιρ.

Γενί Σαφάκ

Σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης της Λιβύης στον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι: Θεωρούμε τις απειλές ως δήλωση πολέμου.
Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι θεωρεί τις δηλώσεις  του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντουλφετάχ εσ-Σίσι που περιλαμβάνουν στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Λιβύης ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης και ως «κήρυξη πολέμου».

Όλες οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες

Ταγίπ Ερντογάν : “Η Τουρκία άνοιξε σε όλους την αγκαλιά της. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε διακρίσεις στους μετανάστες”.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βίντεο-μήνυμα που έστειλε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Μετανάστευση δήλωσε ότι “Τα τελευταία 8 χρόνια, 25.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά, έχασαν την ζωή τους στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου και η τύχη των 10.000  παιδιών που έχουν καταφύγει στην Ευρώπη είναι ακόμα άγνωστη. Απέναντι σε αυτήν την εικόνα ως Τουρκία, μένοντας πιστοί στις αξίες της ιστορίας και του πολιτισμού μας, κρατήσαμε μια διαφορετική στάση. Ωστόσο, σε αυτήν την διαδικασία, δεν είχαμε καμία υποστήριξη από άλλες χώρες, ιδίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κατά τα άλλα πλειοδοτούν σε ζητήματα δημοκρατίας και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μην τηρώντας τις υποσχέσεις τους απέναντι στην  Τουρκία η χώρα μας aναγκάστηκε να επωμιστεί μόνη της το βάρος της παράνομης μετανάστευσης. Πέρυσι, οι απάνθρωπες καταστάσεις που διαδραματίστηκαν στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας αποτελούν απόδειξη το πως αντιλαμβάνονται κάποιες χώρες της δύσης το θέμα της μετανάστευσης”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...