Τουρκικός Τύπος: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν

Πρόεδρος Ερντογάν: Θα χαρούμε εάν μπορέσουμε να μετατρέψουμε την αρνητική τάση σε θετική στη σύνοδο κορυφής των ηγετών στην Κωνσταντινούπολη

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Σημειώνοντας ότι είχε συνομιλία με τον πρόεδρο Ζελένσκι και ότι θα έχει και με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα, συνέχισε ως εξής:

“Αυτές οι συνομιλίες που θα κάνουμε και με τους δύο ηγέτες θα βασιστούν στις προκαταρκτικές συνομιλίες που έγιναν μεταξύ των επιτροπών και θα ήθελα να τους εκφράσω ότι αυτά πρέπει να συζητηθούν πλέον στο πιο υψηλό επίπεδο δηλαδή στο επίπεδο ηγετών ,προκειμένου να γίνει ένα βήμα ειδικά για την Κριμαία και το Ντονμπάς. Τους εκφράσαμε ήδη την ετοιμότητά μας να τους φιλοξενήσουμε.
Ο κ. Ζελένσκι έχει θετική άποψη. Ο κ. Πούτιν είχε στο παρελθόν μια θετική προσέγγιση. Εύχομαι ότι με αυτή τη συνάντηση που θα έχουμε σήμερα, θα καθορίσουν την ημερομηνία και κατά συνέπεια αν μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη μας και πρώτα ο Θεός εάν κατορθώσουμε με τους δύο ηγέτες  να πάρουμε την απόφαση να μετατρέψουμε αυτήν την αρνητική τάση σε θετική, φυσικά και εμείς, ως Τουρκία, θα το χαρούμε πολύ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, συζητήθηκε η συνάντηση των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την επικοινωνία, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η θετική και εποικοδομητική συνάντηση των αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησε ελπίδες για ειρήνη.

Δηλώνοντας ότι είναι σημαντικό τα μέρη να ενεργούν με κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τη θέλησή τους να επιστέψουν τις ειρηνευτικές προσπάθειές τους φέρνοντας κοντά τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν για τη διοργάνωση της συνάντησης των αντιπροσωπειών διαπραγμάτευσης Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...