Τουρκικός Τύπος: Το Αμπντουλχαμίντ Χαν στη Μεσόγειο – Τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Συρία

Το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στο λιμάνι της Μερσίνης

Αντίδραση του εκπροσώπου του AKΡ Ομέρ Τσελίκ προς την Ελλάδα: Αυτή δεν είναι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους, αλλά μια εξωτερική πολιτική σκηνής.

Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κόμματος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Όσον αφορά τη στάση της δύσης δήλωσε:

“Είναι ανήθικο η δύση να κριτικάρει συνεχώς την Τουρκία για τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από την οπτική γωνία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο αναγκαίος είναι ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας”.

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ είπε:

“Το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι κινδυνεύουν από την επιχείρησή μας. Οι επιχειρήσεις μας είναι επιχειρήσεις στοχευμένων σημείων.Τι κάνετε τόσο κοντά σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις; Επιπλέον, γιατί παραμένετε θεατές ενώ αυτές επιτίθενται στην σύμμαχό σαςΤουρκία; Εάν είστε τόσο κοντά σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, θα πρέπει πρώτα να τις καταστρέψετε εσείς. Στην πραγματικότητα, εκφράζουν τις δικές τους αντιφάσεις. Ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας είναι ο πιο νόμιμος αγώνας στον κόσμο.Ό,τι κι αν λέει ο καθένας, όταν βλέπουμε μια τρομοκρατική οργάνωση να μας απειλεί, την χτυπάμε και την εξοντώνουμε. Δεν μπορούμε ποτέ και σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να απειλήσει τα σύνορα και τους πολίτες μας. Είναι ψέμα να λέτε ότι υποστηρίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK, YPG, PYD για να καταπολεμήσουμε την DAESH”.

Όσον αφορά την Ελλάδα τόνισε:

“Ο λόγος για τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας πήγε στη Λιβύη είναι για να υποστηρίξει άλλες δυνάμεις για να καταστρέψουν την κυβέρνηση που η Τουρκία αναγνωρίζει ως νόμιμη.Φοβούνται ότι αν υπάρξει εξομάλυνση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου,οι παράνομες ενέργειες της Ελλάδας στη Μεσόγειο θα πέσουν στο κενό. Αυτή δεν είναι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους, είναι η εξωτερική πολιτική μιας σκηνής. Όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Η Ευρώπη τους κυβερνά.Δεν θα σας ωφελήσει όποιον και να ακολουθήσετε εναντίον της Τουρκίας, Με τη δράση μας θα αναγκάσουμε τον Μητσοτάκη να κατέβει από τους ουρανούς και να πατήσει στη Γη”.

Το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα επισκευθεί και πάλι τη Μεσόγειο

Ο γενικός διευθυντής της Ανώνημης Εταιρίας Πετρελαίων της Τουρκίας (TPAO), Μελίχ Χαν Μπιλγκίν,μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Ο νέος προορισμός του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν,του ισχυρότερου του στόλου γεωτρήσεων, προγραμματίζεται να είναι η Μεσόγειος Θάλασσα. Με τις δραστηριότητες γεώτρησης που πραγματοποιούνται έχουμε πάρει μια ακτινογραφία της Γαλάζιας Πατρίδας.Επί του παρόντος διεξάγουμε έρευνες πάνω από το αλάτι.Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς βαθύτερους στόχους για δομές υπο-αλατικής προέλευσης. Πρώτον, θέλουμε να κατανοήσουμε το δυναμικό των δομών πάνω από το αλάτι. Θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας”.

Η Τουρκία βομβάρδισε διυλιστήρια πετρελαίου που ελέγχονται από το YPG/PKK στη Συρία

Η Τουρκία έπληξε τα στρατόπεδα, τους χώρους εκπαίδευσης και τα διυλιστήρια πετρελαίου της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Καμισλί της Συρίας.

Τα χτυπήματα της που έγιναν για πρώτη φορά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχονται από την τρομοκρατική οργάνωση είχαν μεγάλη απήχηση.Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Αμπντουλάχ Αγάρ και ο εμπειρογνώμονας σε θέματα διεθνών σχέσεων υφηγητής Μουράτ Γεσίλτας εξήγησαν τον στρατηγικό σκοπό του πλήγματος των διυλιστηρίων πετρελαίου πριν από μια πιθανή επιχείρηση.

Ο Αγάρ μεταξύ άλλων είπε:

“Η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί το πετρέλαιο αυτό η ίδια και προσκομίζει τεράστια έσοδα από την πώλησή του στο καθεστώς Άσαντ και σε άλλους.Θα χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο που παράγεται από αυτό το διυλιστήριο εναντίον της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μίας ενδεχομένης σύγκρουσης.Αυτό που θα συμβεί αν καταστραφεί αυτό το διυλιστήριο είναι ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα οχήματα δεν θα μπορούν να κινηθούν”.

Ο δε Γεσίλτας τόνισε:

“Αυτό δημιουργεί μια νέα κατάσταση. Η επιχείρηση ή οι επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα θα σηματοδοτήσουν ένα νέο στάδιο όσον αφορά την πολιτική της Τουρκίας στη Συρία και τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και θα επηρεάσουν το μέλλον, ακόμη και την τύχη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Θα επηρεάσει επίσης τη στάση άλλων φορέων, ιδίως των ΗΠΑ, απέναντι στο YPG. Η Τουρκία έχει πλέον αποδείξει με σαφήνεια τη μη βιωσιμότητα της σημερινής κατάστασης”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...