Τουρκικός Τύπος: « Το προσωρινό κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών στην Τουρκία από ορισμένες χώρες είναι “σκόπιμο”»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Υπουργός Τσαβούσογλου: Το προσωρινό κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών στην Τουρκία από ορισμένες χώρες είναι “σκόπιμο”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Ταβούσογλου μίλησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Santiago Cafiero.

Σε ερώτηση σχετικά με την κλήση στο υπουργείο Εξωτερικών των πρεσβευτών  εννέα χωρών που εξέδωσαν προειδοποιήσεις ασφαλείας κατά της Τουρκίας και έκλεισαν προσωρινά τα προξενεία τους , ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι έκλεισαν προσωρινά τα προξενεία τους λέγοντας ότι υπήρχε “τρομοκρατική απειλή” τόνισε:

“Εάν υπάρχει τρομοκρατική απειλή, ειδικά εάν είναι σύμμαχοι, δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσουν από πού και από ποιον προέρχεται αυτή η απειλή;  Από ποιον προέρχεται λοιπόν αυτή η απειλή, πού βρίσκεται, ποιος θα κάνει τι; Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα θέματα αυτά. Αν υπάρχει μια τέτοια απειλή, θα πρέπει να εξαλειφθεί πριν μετατραπεί σε επίθεση. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δηλώσεις και τα κλεισίματα είναι σκόπιμα. Χθες, καλέσαμε τους πρέσβεις στο υπουργείο και τους είπαμε ακριβώς αυτά. Αν θέλουν να δώσουν την εικόνα ότι “η Τουρκία είναι ασταθής και ότι υπάρχει τρομοκρατική απειλή στην Τουρκία”, αυτό δεν ταιριάζει στη φιλία, αυτό δεν ταιριάζει στη συμμαχία. Ειδικά αν προσπαθούν να φέρουν την Τουρκία, την κυβέρνηση του κόμματος μας και εμάς σε δύσκολη θέση πριν από τις εκλογές, ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από αυτό. Αυτό ούτε τους βοηθάει, ούτε εξυπηρετεί τους σκοπούς τους. Ως εκ τούτου, αναμένουμε κάποια τιμιότητα  και ειλικρίνεια”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...