Τουρκικός Τύπος: Το τουρκολιβυκό και η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ - Σουηδία

Πρακτορείο Αναντολού

Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου: Η λιβυκή κυβέρνηση δήλωσε ότι υποστηρίζει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η λιβυκή κυβέρνηση ενημέρωσε την Τουρκία ότι στηρίζει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες.

Όσον αφορά την απόφαση δικαστηρίου της Τρίπολης να αναστείλει την εκτέλεση της συμφωνίας υδρογονανθράκων που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, ο υπουργός δήλωσε ότι επικοινώνησε αμέσως με τον Αμπντουλχαμίτ Ντιμπεϊμπέ , πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, μετά την απόφαση αυτή.

Υπενθυμίζοντας ότι υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη στις 3 Οκτωβρίου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: “Το κείμενο είναι μια συμφωνία, ένα μνημόνιο κατανόησης. Ακριβώς όπως τα μνημόνια κατανόησης που έχει υπογράψει η Λιβύη με άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να εγκριθεί από το λιβυκό κοινοβούλιο”.

Στη συνέχεια είπε: “Το δικαστήριο εξέδωσε αναστολή εκτέλεσης. Εξάλλου, πρόκειται για μια απόφαση, όχι για μια οριστική κρίση. Η κυβέρνηση της Λιβύης βρίσκεται πίσω από τη συμφωνία και δήλωσε ότι έχει κάνει την απαραίτητη δουλειά. Ως εκ τούτου, αυτή η συμφωνία συνεργασίας είναι εξαιρετικά σημαντική γι’ αυτούς ως κυβέρνηση και κράτος. Δήλωσαν ότι στηρίζουν τη συμφωνία και ότι θα την παρακολουθήσουν στενά”.

Σαμπάχ

Έτσι θα μπουν στο ΝΑΤΟ; Ύπουλη πράξη στη σουηδική πρωτεύουσα! Συμπαθούντες του PKK κρέμασαν ομοίωμα του προέδρου Ερντογάν

Μετά τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αλλά εμποδίστηκαν από το βέτο της Τουρκίας. Η Τουρκία είχε ζητήσει από τις δύο χώρες να αποστασιοποιηθούν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και οι δύο χώρες το εγγυήθηκαν αυτό σε τριμερές μνημόνιο στη Μαδρίτη.

Ωστόσο, μια σκανδαλώδης εικόνα ήρθε από τη Σουηδία. Συμπαθούντες του PKK οργάνωσαν διαδήλωση στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη.Μια ομάδα υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG συγκεντρώθηκε μπροστά από το δημαρχείο στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, κρέμασε μια μαριονέτα που έμοιαζε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα πόδια στον στύλο μπροστά από το κτίριο και μοιράστηκε το βίντεο αυτής της στιγμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σχετικά με την άθλια διαδήλωση: “Αυτό που γίνεται σε έναν εκλεγμένο πρόεδρο είναι αηδιαστικό”.

Ο πρέσβης της Σουηδίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να μεταφέρει την αντίδραση της Τουρκίας στην προπαγάνδα των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης με στόχο τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP Κουρτουλμούς αντέδρασε έντονα στη σκανδαλώδη ενέργεια κάνοντας δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέροντας : “Η διαδήλωση στη Σουηδία είναι μια επίθεση όχι μόνο κατά του προέδρου μας αλλά και κατά ολόκληρης της Τουρκίας. Αυτή η κατάπτυστη συμπεριφορά και το να παραμένεις θεατής της δεν είναι ποτέ αποδεκτή”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...