Τουρκικός Τύπος: Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στέλνει μήνυμα προς την Ελλάδα

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα  ΜΜE

Μήνυμα προς την Ελλάδα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου αναφερόμενη στις σχέσεις με την Ελλάδα είπε:

“Γίνονται προσπάθειες μέσω διπλωματικών διαύλων ενάντια στην παράνομη, προκλητική και επιθετική στάση της Ελλάδας και η απαραίτητη απάντηση δίνεται στο πεδίο.”

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συνέχισε τις προκλήσεις της πραγματοποιώντας στις 29 Σεπτεμβρίου,στο πλαίσιο του σεναρίου της άσκησης Παρμενίων, αποβίβαση στη Χίο η οποία βρίσκεται σε αποστρατιωτικοποιημένο στάτους τόνισε: “Βιώνουμε τελευταία  μια αύξηση των εξοπλιστικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας. Εκτιμάται ότι η Ελλάδα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια ισορροπία εναντίον της Τουρκίας. Η προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στις θάλασσές μας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς συμβιβασμούς ,χωρίς να τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω  ούτε βήμα από τα δικαιώματά μας.”

Τονίζοντας ότι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου η εκπρόσωπος συνέχισε: “Όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση με τις μεθόδους που δοκιμάστηκαν έως σήμερα και ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να υπάρξει αποδοχή ότι υπάρχουν δύο ισότιμα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο. Η μόνη λύση είναι να υπάρξουν στην Κύπρο δύο κράτη που θα βασίζονται στην κυριαρχική ισότητα,θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο και θα συνεργάζονται. Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα.” 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...