Τουρκικός τύπος: Τριπλάσιος από τα επίσημα στοιχεία ο πραγματικός πληθωρισμός

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Τζουμχουριγιέτ: Απάντηση για τον πληθωρισμό από τον διάσημο οικονομολόγο Στιβ Χάνκε στον Ερντογάν: “Δεν είναι παρά μια απάτη σου”

Ο οικονομολόγος Στιβ Χάνκε από το παγκοσμίως γνωστό πανεπιστήμιο Johns Hopkins υπολόγισε τον πραγματικό πληθωρισμό της Τουρκίας.

Ο Χάνκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα κοινωνικά μέσα, δείχνει ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία είναι τριπλάσιος από τα επίσημα στοιχεία.

Επίσης δήλωσε : “Υπολογίζω τον ετήσιο πληθωρισμό της Τουρκίας στο 65,04 %. Παρεμπιπτόντως, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός που έδωσαν οι υπεύθυνοι, μαριονέτες του Ερντογάν,της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας τον Νοέμβριο είναι 21,31 %.Δεν είναι παρά μια απάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Κεντρικής Τράπεζας.”

Μήνυμα για την οικονομία από τον Πρόεδρο Ερντογάν: Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του στόχου

Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στην τελετή απονομής βραβείων του Οργανισμού Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας και της Ακαδημίας Επιστημών της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος όσον αφορά την επιστημονική ανάπτυξη μεταξύ άλλων επεσήμανε: “Αν και ο δυτικός πολιτισμός είναι πολύ ανεπτυγμένος,τα θεμέλια του επιπέδου που έχει φτάσει στην επιστήμη σήμερα τέθηκαν από τον ανατολικό πολιτισμό.”

Υπογραμμίζοντας ότι με τις επενδύσεις και τις πολιτικές τους τα τελευταία 19 χρόνια συνεχίζουν να είναι οι προστάτες της επιστήμης και της ελεύθερης σκέψης, ο Ερντογάν είπε: “Η επιστήμη, που είναι η ραχοκοκαλιά της καινοτομίας και της τεχνολογίας, είναι επίσης η εγγύηση της πολιτικής ανεξαρτησίας της Τουρκίας.Έχουμε κάνει αποφασιστικά βήματα για την ανάπτυξη της  εθνικής τεχνολογίας. Γνωρίζοντας ότι το υβρίδιο πρόσβασης στην υψηλή τεχνολογία βρίσκεται στη βασική έρευνα,υποστηρίζουμε θεματικά ερευνητικά κέντρα στα πανεπιστήμια.Η Τουρκία έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις για την επιστήμη, τους επιστήμονες και την τεχνολογία. Είναι καθ’ οδόν να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών της.”

Συνεχίζοντας δήλωσε:“Η Τουρκία έγινε η χώρα με τη μεγαλύτερη άνοδο στις πενήντα κορυφαίες χώρες στον παγκόσμιο δείκτη καινοτομίας ανεβαίνοντας φέτος δέκα θέσεις και φτάνοντας στην 41η θέση.Καλώ όλο τον κόσμο να συνεχίσει να μας παρακολουθεί. Η δύναμη των χωρών μετριέται πλέον από τις δραστηριότητές τους στην υψηλή τεχνολογία.Το σημείο στο οποίο φτάσαμε στην αμυντική βιομηχανία ελκύει την παγκόσμια προσοχή.Έχουμε εργαστεί σκληρά, επιμείναμε και θυσιάσαμε πολλά για να φέρουμε τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο.”

Ο πρόεδρος Ερντογάν, αφού είπε ότι η Τουρκία, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που δημιούργησε η πανδημία ,κατάφερε όπως και πέρυσι να κλείσει τη χρονιά με ανάπτυξη τόνισε: “Ήδη από το τέλος του περασμένου μήνα, έχουμε πετύχει τις ετήσιες εξαγωγές των 221 δισ. δολαρίων. Πρώτα ο Θεός πλησιάζουν οι μέρες που θα αρχίσουμε να έχουμε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών. Στόχος μας είναι να βρεθούμε μεταξύ των δέκα κορυφαίων οικονομιών του κόσμου.Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη αυτού του στόχου.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...