Τουρκικός Τύπος: “Τρομοκρατία” και επιχείρηση “Γαμψό – Ξίφος”

Στρατεύματα Τουρκίας και ΗΠΑ στη Συρία
Φώτο Αρχείου / Στρατεύματα της Τουρκίας περιπολούν στην κατεχόμενη απο τους ίδιους Συρία, στην περιοχή του Μαμπίτς – 2018 / Πηγή: Wikipedia (U.S. Army Photo/SPC Arnada Jones)

Κυρίως στον φιλοκυβερνητικό Τύπο συνεχίζεται να κρατάει τα σκήπτρα η τρομοκρατία και η επιχείρηση “Γαμψό – Ξίφος”. Αναφέρεται:

Μήνυμα του Προέδρου Ερντογάν για την επιχείρηση εδάφους: Θα τους εξοντώσουμε όλους με τανκς και στρατό

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του φράγματος Γιουσούφελι, ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δήλωση σχετικά με την αεροπορική επιχείρηση “Αρπάγη-Σπαθί”.

Αναφέροντας ότι η επιχείρηση διεξάγεται με αεροσκάφη, πυροβολικό και ντρόουνς εδώ και αρκετές ημέρες, ο Ερντογάν έδωσε το μήνυμα μιας χερσαίας επιχείρησης και είπε:

“Θα τους εξοντώσουμε όλους με τα τανκς και τον στρατό μας το συντομότερο δυνατό.Δώσαμε την απάντησή μας στην ειδεχθή επίθεση που κόστισε τη ζωή έξι αθώων ανθρώπων καταστρέφοντας τρομοκρατικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία”.

Μιλώντας για την τρομοκρατική επίθεση στο Κάρκαμις,ο Ερντογάν δήλωσε:

Θα πάρουμε πίσω το αίμα των αδελφών μας, του τετράχρονος μάρτυρας μας και της 22χρονης δάσκάλας μας.Γνωρίζουμε την ταυτότητα και τη θέση των τρομοκρατών. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ποιος τους προστατεύει, τους εξοπλίζει και και τους ενθαρρύνει”.

Σκληρή αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού στη Γερμανίδα ομόλογό του

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φάεσερ.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός αντέδρασε στη Γερμανίδα ομόλογό του με πολύ σκληρά λόγια.

Ο Σοϊλού στη συνέντευξη δήλωσε:

“Οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν μόνο μία αξιολόγηση, την εξάλειψη της τρομοκρατίας.Τα κράτη και οι χώρες είναι νόμιμα, οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι παράνομες.Τα κράτη έχουν μόνο μία ευθύνη, να διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη. Δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζουν την οργανωτική δομή των τρομοκρατικών οργανώσεων και των επιθέσεών τους κατά της ενότητάς τους και της δημόσιας τάξης. Σήμερα κηδεύτηκαν ένα παιδί και μία νεαρή δασκάλα. Αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην οδό Ιστικλάλ.Το ΝΑΤΟ ξεσηκώθηκε όμως επειδή έπεσαν 2 βόμβες στην Πολωνία,δεν συμπεριφέρθηκε όμως έτσι και για τους δικούς μας ανθρώπους”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...