Τουρκικός Τύπος – Τσαβούσογλου: Μπορούμε να αξιολογήσουμε ξεχωριστά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ(POOL PHOTO NATO/ EUROKINISSI/ NON COMERCIAL USE)
Σύνοδος Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022. (POOL PHOTO NATO/ EUROKINISSI/ NON COMERCIAL USE)

Πρακτορείο Αναντολού

Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου : Μπορούμε να αξιολογήσουμε ξεχωριστά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Τσαβούσογλου και ο πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Joao Gomes Cravinho παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους.

Όσον αφορά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο υπουργός υπενθύμισε την τριμερή συνθήκη που υπογράφηκε στη Μαδρίτη και συνέχισε ως εξής:

“Από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει θετικές δηλώσεις από τη Φινλανδία και μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν θετικές εξελίξεις όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και τις άδειες εξαγωγής προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας.Επίσης δεν υπήρξαν προκλήσεις όπως αυτές στη Σουηδία.

Ως Τουρκία, δεν είμαστε κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ.Ωστόσο, οι ανησυχίες μας πρέπει όχι μόνο να γίνουν κατανοητές αλλά και να αντιμετωπιστούν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπογράψαμε την τριμερή συνθήκη”.

Επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει κάποια βήματα στη Σουηδία σχετικά με τα στοιχεία της τριμερούς συνθήκης, όπως συνταγματικές τροποποιήσεις και αλλαγές στο νόμο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: “Αλλά στην πραγματικότητα, δυστυχώς, υπάρχουν βήματα προς τα πίσω χάρη στις προκλήσεις ομάδων που θέλουν να εμποδίσουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.Κατά τη γνώμη μου, θα είναι μια δίκαιη στάση να διακρίνουμε μεταξύ της προβληματικής χώρας και της λιγότερο προβληματικής. Ως Τουρκία, πιστεύουμε ότι αν το ΝΑΤΟ και οι χώρες αυτές πάρουν μια τέτοια απόφαση, μπορούμε να την αξιολογήσουμε ξεχωριστά για κάθε χώρα”.

Τζουμχουριγιέτ

Ανακοινώθηκε το “Κοινό Κείμενο Συναίνεσης” της Λαϊκής Συμμαχίας : “Υπογραφή για το μέλλον της Τουρκίας”

Σήμερα ανακοινώθηκε το “Κοινό Κείμενο Συναίνεσης” της Λαϊκής Συμμαχίας, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 2 χιλιάδες άρθρα από την υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη έως την εξωτερική πολιτική. Οι έξι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης το υπέγραψαν σε μια τελετή που διοργάνωσαν και έχει το χαρακτήρα προεκλογικής διακήρυξης.

Το Κείμενο ανακοινώθηκε υπό τον τίτλο “Δίκαιο, Δικαιοσύνη και Λειτουργία δικαστηρίων

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...