Τουρκικός Τύπος: Τσαβούσογλου – Οι επιτυχίες μας τρελαίνουν την Ελλάδα

Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου : Οι επιτυχίες μας τρελαίνουν την Ελλάδα. Μ’ αυτό τον τίτλο φιλοξενεί ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος ομιλία του Τούρκου υπουργού εξωτερικών.

Αναλυτικά αναφέρεται:

“Σε ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα που υπάρχει με τις καθυστερήσεις των θεωρήσεων για την επίσκεψη Τούρκων πολιτών στις ΗΠΑ συνέχισε με το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φινλανδίας λέγοντας:

“Η νέα σουηδική κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει στις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Τουρκία για την ασφάλειά της, σε αντάλλαγμα για την άρση εκ μέρους της Άγκυρας του βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ”.

Αξιολογώντας τις συγκρούσεις Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

“Αν θέλουμε μια διαρκή ειρήνη και σταθερότητα, η Αρμενία θα πρέπει να σταματήσει τις προβοκάτσιες της. Είμαστε ειλικρινείς για τη σταθερότητα του Νοτίου Καυκάσου. Αν η Αρμενία γίνει πιο ειλικρινής, μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις. Η Αρμενία γνωρίζει ότι η Τουρκία δεν θα συνεχίσει τη διαδικασία εξομάλυνσης ανεξάρτητα από το Αζερμπαϊτζάν.”

Αναφερόμενος στα F-16 τόνισε:

“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο όσον αφορά τα F-16. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των στρατιωτικών μας.Τα F-16 που θα δοθούν στην Τουρκία είναι επίσης σημαντικά για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε επίσης σημαντικές δηλώσεις αξιολογώντας τις αυξανόμενες προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Αντέδρασε στα λόγια του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία προχθές ο οποίος είπε ότι “Περιμένουμε αυτούς που λένε ότι θα έρθουν στα νησιά μας τη νύχτα, με το φως της ημέρας” λέγοντας ότι “Εμείς αποφασίζουμε πού και πότε θα πάμε”, και συνέχισε ως εξής:

“Η προβολή και τα επιτεύγματα της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή τρελαίνουν την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Η παρενόχληση και και το κλείδωμα των αεροσκαφών είναι απτά παραδείγματα.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...