Τουρκικός Τύπος: Τσαβούσογλου – Προειδοποιούμε την Ελλάδα

Τσαβούσογλου_Υπουργός_Εξωτερικών_Τουρκίας
Φώτο Αρχείου / Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας / Πηγή: Eurokinissi

Υπουργός Τσαβούσογλου: Προειδοποιούμε την Ελλάδα, είναι ο τίτλος στις φιλοκυβερνητικές φυλλάδες της Τουρκίας. Αναφέρουν αναλυτικά:

“Ο Υπουργός Εξωτερικών μίλησε στα εγκαίνια του Συμποσίου για τη μάχη του Σαγγάριου (σ.σ. Ο ελληνικός στρατός υπέστη μεγάλη ήττα) στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Το τελευταίο κάστρο του εθνικού αγώνα”.

Στην ομιλία είπε τα εξής:

”Αυτή η γη είναι το τελευταίο προπύργιο του εθνικού αγώνα.Εδώ είναι που σώσαμε την Ανατολία, την τουρκική γη, από τις ελληνικές θηριωδίες. Τώρα, όταν φτάνουμε στο σήμερα, ενώ λέμε ότι πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα γειτονίας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να ξύνει και να ξύνεται. Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, και σήμερα θα υποστείτε τις συνέπειες όπως και στο παρελθόν.Αυτό είναι μια προειδοποίηση για τη γειτονική μας Ελλάδα.”

Συνεχίζοντας τόνισε:

“Το σημερινό πνεύμα του λαού μας είναι το ίδιο με αυτό που του έδωσε τη δύναμη να υπερασπιστεί τη χώρα του πριν από έναν αιώνα. Ως εκ τούτου, όλοι θα πρέπει να έρθουν στα συγκαλά τους.Λέμε ειδικά στην Ελλάδα. Μην γίνεστε πιόνια των άλλων. Μην συνεχίζετε τις προκλήσεις, διότι η Τουρκία είναι πιστή στη φιλία της και και ο θυμός της μπορεί να γίνει τραγικός. Να το θυμάστε αυτό.”

Ντεβλέτ Μπαχτσελί :Oι Έλληνες να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας

Σε ομιλία του στην Προύσα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί,πρόεδρος του ΜΗΡ (σ.σ. Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος – Γκρίζοι Λύκοι – Κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν) μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας :

“Έχω δυο λόγια για την ελληνική κυβέρνηση.Πρέπει να σταματήσει να μπερδεύεται στα πόδια μας και να μας πατάει τον κάλο. Πρέπει να τερματίσει αμέσως τις παρενοχλήσεις και τις προκλήσεις της.
Όταν η Ελλάδα ζητά από τον κόσμο να καταδικάσει αμέσως την Τουρκία, ισχυριζόμενη πως διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για ένα νέο πόλεμο μετά την Ουκρανία, παίζει με τη φωτιά.
Με άδικο και παράνομο τρόπο έχουν καταλάβει τα νησιά μας από την τούρκικη πατρίδα.Τα νησιά αυτά τα δικαιούμαστε.Να μην ξεχειλίζουν το ποτήρι και να μη δοκιμάζουν την υπομονή μας και αν η ψυχή τους επιθυμεί να πέσουν πάλι στη θάλασσα αρκεί να μας το πουν.
Το να φτάσουμε από τη μία άκρη του Αιγαίου στην άλλη για μας είναι παιδικό παιχνίδι.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...