Τουρκικός Τύπος: Υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας της Λαϊκής Συμμαχίας αναδείχτηκε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας της Λαϊκής Συμμαχίας αναδείχτηκε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας της Λαϊκής Συμμαχίας ανακοινώθηκε με την επίλυση της κρίσης στο τραπέζι των έξι.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το Καλό Κόμμα (İYİΡ), το Κόμμα Ευδαιμονίας (Saadet), το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου» (DEVA), το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και το Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek), που υποσχέθηκαν τη μετάβαση σε ένα ενισχυμένο κοινοβουλευτικό σύστημα, συγκεντρώθηκαν για να ανακοινώσουν τον υποψήφιο πρόεδρο της δημοκρατίας. Οι ηγέτες ανακοίνωσαν ομόφωνα τον πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως υποψήφιο πρόεδρο από την πλευρά της Λαϊκής Συμμαχίας.

Μετά την αποχώρηση από το τραπέζι της Μεράλ Ακσενέρ την περασμένη Παρασκευή λόγω της κρίσης υποψηφιοτήτων,αναζητήθηκε μια νέα φόρμουλα για την επίλυση του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό,ο Μανσούρ Γιαβάς, δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Άγκυρας και ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης προτάθηκαν να είναι οι αντιπρόεδροι της δημοκρατίας.Μετά την αποδοχή της πρότασης και από τον ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,η ηγέτης του Καλού Κόμματος επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Μετά τη συνάντηση, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε:

Αγαπητέ μου λαέ, αγαπητοί μου αδελφοί.Εμείς ξεκινήσαμε για να συνενώσουμε όλα τα χρώματα της Τουρκίας.Το τραπέζι μας είναι το τραπέζι της ειρήνης και της αδελφοσύνης. Με τη θέληση του Θεού, θα το πετύχουμε αυτό μαζί. Εμείς, ως Λαϊκή Συμμαχία, θα κυβερνήσουμε την Τουρκία με τις αρχές της συναίνεσης. Οι πρόεδροι των κομμάτων που συμμετέχουν στη Συμμαχία θα είναι οι αντιπρόεδροι της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανσούρ Γιαβάς και ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα παραιτηθούν εάν διοριστούν ως αντιπρόεδροι, θα κρατήσουν τις θέσεις τους ως δήμαρχοι. Όταν θα κερδιθούν οι εκλογές, θα γίνει νομική τροποποίηση σύμφωνα με τη νέα κατάσταση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...