Τουρκικός Τύπους – Ερντογάν: Θα πράξουμε τα απαραίτητα σε αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Φωτό Αρχείου

Θα πράξουμε τα απαραίτητα σε αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δημοσιεύει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος:

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.

Στην ομιλία του ανέλυσε όλα τα θέματα της πολιτικής που απασχολούν την Τουρκία και άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση.

Σε ερώτηση για την Ελλάδα είπε :

“Τερματίσαμε τις συναντήσεις του Ανωτάτου Στρατηγικού Συμβουλίου; Το ανακοινώσαμε αυτό;Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, Ελλάδα συμμαζέψου.Αφού εσύ δεν συμμαζεύεσαι τότε και εμείς καταργήσαμε το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο. Πλέον ο Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου.Γιατί; Διότι εγώ δέχομαι ως ομολόγους μου ανθρώπους που ασκούν την πολιτική με αξιοπρεπή τρόπο.Συνομιλείς μαζί μου,τρώμε μαζί, δηλώνουμε πως δεν θα βάζουμε τρίτες χώρες ανάμεσά μας,δίνεις υπόσχεση για αυτό και μετά από δεκαπέντε μέρες πας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μιλάς στο αμερικανικό Κογκρέσο ενάντια στην Τουρκία.Μα τι είναι αυτό;Είναι για το χειροκρότημα που θα πάρει εκεί. Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει τίποτα που θέλουμε να πράξουμε με αυτούς που ασχολούνται με τέτοιους εξοπλισμούς.Υπάρχει μόνο ένα πράγμα.Σε αυτούς που είναι φίλοι μας είμαστε και εμείς φίλοι αλλά να γνωρίζουν καλά ότι εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα απέναντι σε αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε:

“Δυστυχώς, οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας μας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία δεν ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο.Έχουν προσδοκίες, αλλά δεν έχουν προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα σχετικά με την Τουρκία.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων,συνεχίζουν να βάζουν τους τρομοκράτες να διαδηλώνουν στους δρόμους της Στοκχόλμης και να τους προστατεύουν με την αστυνομία τους.Μάλιστα, το βράδυ της ημέρας που έγινε η συνάντηση, παρουσίασαν στην σουηδική κρατική τηλεόραση τρομοκράτη ενώ συνεχίζουν την αρνητική τους στάση και προσέγγιση για το θέμα των F-16.Δεν είναι ειλικρινείς,δεν είναι τίμιοι.

Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν σχετικά με τις χώρες που αγκαλιάζουν και τροφοδοτούν τρομοκράτες στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός ασφαλείας. Ποιο ήταν αυτό το λάθος;Ειδικά η Ελλάδα στο παρελθόν είχε εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ και η τότε τουρκική κυβέρνηση  άνοιξε τον δρόμο για την επανένταξή της.Και Ελλάδα έλεγε τα ίδια.Έλεγε ότι δεν θα συμβεί τίποτα.Κοιτάξτε όμως,αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη τουλάχιστον 400 δισ. ευρώ.

Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχουν εννέα  βάσεις στην Ελλάδα.Εναντίον ποιών στήνονται αυτές οι βάσεις; Γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Αυτό που λένε είναι πως είναι “Ενάντια στη Ρωσία”. Λένε ψέματα, δεν είναι ειλικρινείς.

Σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους ενάντια στην Τουρκία.Ορίστε τι έκαναν με τον Μητσοτάκη τις προάλλες; Στην Αμερική άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τον έβαλαν να μιλήσει.Σε αυτήν του την ομιλία  τον χειροκρότησαν; Τον χειροκρότησαν.Σε όλα αυτά τα γεγονότα, τα F-16 τέθηκαν ξανά στην ατζέντα;  Τέθηκαν.

Εμείς  πιστεύουμε ότι ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να κάνει δύο φορές το ίδιο λάθος.  Μια φορά εν προκειμένω την πάθαμε, ξανά δεν θα το κάνουμε. Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.”

Δείτε ακόμα...